Gaziantep'te Pitbull cinsi köpeklerin saldırdığı çocuk yaralandı

Gaziantep'te bir sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki kız çocuğu ağır yaralandı.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 09:22
Gaziantep'te Pitbull cinsi köpeklerin saldırdığı çocuk yaralandı

Olay, Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir sitenin bahçesindeki basketbol sahasında oyun oynayan 4 yaşındaki A.A., pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğradı. Talihsiz çocuk saldırı sonrası  yüzünden ve göğüs kısmından yaralandı. 

Çocuğun yardım çığlıklarını duyan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi ardından  Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan çocuğun  hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.



Küçük kız çocuğuna saldıran köpek ihbar üzerine olay yerine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ekipleri tarafından güçlükle yakalandı. 
Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Valilikten açıklama 

Gaziantep Valiliği, pitbull cinsi 2 köpeğin bir çocuğa saldırmasına ilişkin 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Şahinbey ilçesinde dün bir sitede oturan 5 kişiye ait pitbull cinsi 2 köpeğin, site çalışanının çocuğunu baş ve boğaz bölgesinden hayati tehlike oluşturacak şekilde yaraladığı belirtildi.

Söz konusu yaralı çocuğun olayın ardından hastaneye sevk edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocuğun tedavisine devam edilmektedir. Olaya karışan iki köpek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir. Olayla ilgili 5 şüpheli ve site güvenlikçisi toplam 6 kişi gözaltına alınmıştır. Adli ve idari süreç devam etmekte olup, yaralı çocuğun tedavisi ve sonrası Valiliğimiz tarafından takip edilecektir."

(AA) (İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/1190405/gaziantepte-pitbull-cinsi-kopeklerin-saldirdigi-cocuk-yaralandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.