Gültekin Uysal'dan kur korumalı TL vadeli mevduat düzenlemesine tepki

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' düzenlemesine yönelik olarak "Faiz lobileri diye propaganda yapanlar bu kararla faiz lobilerine en büyük kıyağı yapmışlardır." dedi.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 11:00
Gültekin Uysal'dan kur korumalı TL vadeli mevduat düzenlemesine tepki

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Masası'na konuk oldu. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Uysal, ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu.

'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' düzenlemesine tepki gösteren Uysal, "Faiz lobileri diye propaganda yapanlar bu kararla faiz lobilerine en büyük kıyağı yapmışlardır." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz pazar akşamı yaptığı açıklamanın dövize etkisi olacağının herkes tarafından anlaşıldığını savunan Uysal, "Cumhurbaşkanı ve dar kadrosunun manipülasyon yaptığına dair emareleri barındıran pek çok alışveriş var. Türkiye bütün bunları araştırmalı ve denetlemeli." şeklinde konuştu.

Yeni düzenlemeye vatandaşların destek vermediğini kaydeden Uysal, 6-8 ay sonra yeni programın getireceği faturanın ortaya çıkacağını ifade etti.

"Döviz kurunun istikrara kavuşacağı gibi bir kanıya varılırsa fiyatlarda gerileme olur ancak enflasyonda ciddi bir gerileme olacağı kanaatinde değilim." diyen Uysal, Türkiye'nin aylık bazda çift haneli rakamları göreceğini ekledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Başbakanlığım döneminde 135 milyar dolara çıkardık, sonra düşüş yaşandı, yoktum, cumhurbaşkanıydım." sözlerine göndermede bulunan Uysal, "Kabak AK Parti'nin başına patlayacak diye korkuyorum" açıklamasını yaptı.

"İktidarın tek hedefi var: Bir kişinin iktidarını devam ettirmek." değerlendirmesinde bulunan Uysal, "84 milyonun refahını, huzurunu, zenginliğini merkeze alan bir siyaset yok. Türkiye'nin hangi problemi düzeldi? Kendi elinizle yükselttiğiniz bir şeyi operasyonel müdahale ile düşürdünüz. Sonra da çıkıp dış güçler diyorlar. Sayın Erdoğan'a bir 5 yıl daha versek, Türkiye'de bugüne kadar çözüm bulamadığı hangi meseleye çözüm bulacak?" şeklinde konuştu.


Erdoğan'ın kabine sonra yaptığı açıklamalarda tehdit ve şantaj olduğunu ifade eden Uysal, "Bağımsız bazı ekonomistler değerlendirme yapıyor diye neredeyse terörist haline gelecekler. Önümüzdeki süreçte de bağımsız değerlendirme yapan ekonomistlere adli operasyonlar geleceğini bugünden öngörebiliyorum. İktidar hedeflerine ulaşmak için Türkiye'yi içe kapatmak istiyor." dedi. 

AK Parti'nin, parti olma hüviyetini çoktan kaybettiğini, bir kişinin fun clubu haline geldiğini öne süren Uysal, Türkiye'nin iklim değişikliğine ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

Uysal, seçim süreci uzadıkça Türkiye'nin ödeyeceği bedelin katmerleneceğini ekledi. 


http://ankaramasasi.com/haber/1190852/gultekin-uysaldan-kur-korumali-tl-vadeli-mevduat-duzenlemesine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.