Başkent’te Corona Virüsü Önlemi

Yasin Uğur Yıldız
|
26 Şubat 2020, Çarşamba - 11:23
Başkent’te Corona Virüsü Önlemi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla toplu ulaşım istasyonlarında, dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını artırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her gün binlerce yolcunun seyahat ettiği toplu taşıma araçlarında salgın hastalık riskine karşı  temizlik ve ilaçlama çalışmalarını artırdı. Günlük olarak yaklaşık 800 bin yolcunun EGO otobüslerini, 400 bin yolcunun da Raylı sistemleri kullandığı Ankara’da, toplu taşıma araçlarının dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemleri artırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Devletimizin ilgili mercileri ile iş birliği içerisinde vatandaşlarımızın sağlığını muhafaza etmek ve olası salgın hastalıklardan korumak amacıyla toplu taşıma araçları başta olmak üzere ortak kullanım alanlarında gerekli önlemler alınmıştır” dedi.

Ankara’daki toplu taşıma araçlarında gerçekleştirilen iç ve dış temizlik çalışmalarında özellikle yolcu koltukları, koltukların arka ve alt kısımları, düğmeler, yolcu tutamakları, cam kenarları ve havalandırma kapakları ile ortak alanlar solunum yoluyla bulaşan hastalıklara yol açabilecek virüslere karşı ilaçlandı.
Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, son günlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üst solunum yolları enfeksiyonunun gündemde olduğunu,  başkentlilerin sağlığı ve huzuru için yoğun olarak kullanılan EGO ve Özel Halk Otobüsleri, Raylı Sistemler, Aile Yaşam Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Camiler ve AŞTİ’de tedbirleri arttırdıklarını belirtti.

Aslan ayrıca çalışmalara geceleri saatlerinde de devam edeceklerini söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1191/baskentte-corona-virusu-onlemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.