Tuvalet kağıdı ve havlu kağıdında indirim yok!

Kurdaki artışlardan en çok nasibini alan ürünlerden biri kağıt ve ürünleri oldu. Tamamen dolarla ithal edilen tuvalet kağıdının da fiyatı rekor seviyelere geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ nin fahiş fiyatla satış yapanlar cezasını çekecek açıklaması sonrası halk bu söylemlerin piyasaya yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 15:13
Tuvalet kağıdı ve havlu kağıdında indirim yok!

Fiyatların yükselmesinin en temel sebebi, Türkiye'nin kağıt sektöründe dışa bağımlı olmasından kaynaklanıyor. Türkiye’de kağıt sektörü uzun zamandır dışa bağımlı olarak yaşamını sürdürdüğünden kur dalgalanmalarının hızla fiyatlara yansıdığı görülüyor.

"Hammaddeye ulaşamıyoruz"

Hammadde fiyatlarının yüksek kurdan alındığını belirten Kağıt üreticisi Osman Çamlıbel, "Gönlümüz fiyatların düşmesinden yana ancak yüksek kurdan aldığımız ürünleri kurdaki düşüşe göre veremiyoruz. Üstelik piyasa ham maddeye ulaşma konusunda ciddi sıkıntılarımız var bunun nedenini bilmiyoruz" dedi.

"Ürünlerde indirim yok"

Kağıt toptancısı Sema Karagöz kur indiriminin tuvalet kağıdı ve havlu grubu fiyatlarına yansımadığını belirterek "ben de müşterilerime indirimli ürün satmak isterim ancak aldığım ürünleri yüksek kurdan temin ettim. Alacağım yeni ürünlerde de  üretici firma hammadde de sıkıntısının olduğunu söylüyor" dedi.

Tuvalet kağıdı ve  havlu kağıt ürünlerini yüksek kurdan aldıklarını belirten Karagöz "kurumlara daha önce düşük fiyattan verdiğimiz teklifler kur fiyatlarının artmasıyla bize zarar olarak yansıdı zor durumda kaldık" ifadelerini kullandı.

Karagöz, "kur indirimlerinin gelmesini bekliyoruz mevcuttaki ürünlerin satışında indirim yapabilmemiz için üretici firmadan alacağımız ürünleri indirimli almamız gerekiyor aksi takdirde kur indirimlerini fiyatlara yansıtamayacağım " dedi.

Güncel fiyatlara göre 6’lı kağıt havlu 25.75 TL’den 53.90 TL’ye

24’lü tuvalet kağıdı ise 66.90 TL’den 90.25 TL oldu.

32’li tuvalet kağıdı da raflarda 97.50 TL’den 131.50 TL’ye yerini aldı.

Sosyal medyada gündem oldu

Tuvalet kağıtları ve havlu kağıt ürünleri yüzde 40’a kadar zam sonrasında Sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında  girdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1191445/tuvalet-kagidi-ve-havlu-kagidinda-indirim-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.