Başkan Ertuğrul Çetin’den Dede Torun Evine ziyaret

Pursaklar Belediyesi Ertuğrul Çetin ilçede bulunan Dede-Torun Evin ziyaret ederek orada bulunan vatandaşlarla bir araya geldi. Evlerin Pandemi arasına son vermesiyle beraber yaşlılar, tesise yoğun ilgi göstermeye başladı.
Ecem Çetin
|
27 Aralık 2021, Pazartesi - 17:19
Başkan Ertuğrul Çetin’den Dede Torun Evine ziyaret

Pursaklar Belediyesi Ertuğrul Çetin, Pursaklar Belediyesi Dede-Torun Evinde geçiren mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Pandemi nedeniyle uzun bir süredir hizmete kapalı olan Dede Torun Evleri’nin yeniden vatandaşların kullanıma açılması ile birlikte yaşlılar tesislere yoğun ilgi göstermeye başladı.

Bu kapsamda Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, geçmişin değerlerini gelecek kuşaklara aktarılmasını önemli bir rol oynayan Saray Dede Torun Evi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. 

Dede Torun Evlerinde çocukların dedeleri ile güzel ve faydalı vakit geçirmesine imkân sağlandıklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Saray Dede-Torun evimiz de mahalle sakinlerimiz ile bir aradaydık. Onlar anlattı biz dinledik. Biz anlattık onlar dinledi. Süre yetmedi, başka bir gün yine devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Pursaklar’da hizmet veren Dede-Torun evleri ile dedeler ve torunlar arasındaki ilişkilerde kuşaklar arası iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken, gelenek ve göreneklerin gelecek kuşaklara birincil ağızdan aktarılması sağlanıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1199413/baskan-ertugrul-cetinden-dede-torun-evine-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.