Hocalı katliamı şehitleri 28. yılında anıldı

Ankara Masası
|
29 Şubat 2020, Cumartesi - 10:08
Hocalı katliamı şehitleri 28. yılında anıldı

İnsanlığın utancı Hocalı katliamının 28. yılında 613 şehit, Mamak'ta düzenlenen programla anıldı. Musiki Muallim Mektebi'nde düzenlenen anma programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul Üyesi Necdet Ünüvar, eski AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, eski CHP Milletvekili Şevket Köse, Mamak Belediye Başkanı Mura Köse, MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mamak Belediyesi, düzenlediği geniş kapsamlı bir etkinlikle Hocalı Soykırımını unutmadığını gösterdi. 28 Şubat’ta, Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleştirilen anma programına çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul Üyesi Necdet Ünüvar Ak Parti Önceki Dönem Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Chp Önceki Dönem Milletvekili Şevket Köse, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen’in hazır bulunduğu törende, soykırımda yakınlarını kaybedenlerin yaşadıkları acılara kulak verildi. 

“AZERBAYCAN VE TÜRKİYE, DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİNDE YOLLARINA DEVAM EDİYOR”
1990 yıllarının başında Türkiye'ye hem güneyden hem de batıdan çok ciddi göçler olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, "Bu göçler o ülkelerde yapılan katliamlardan, soykırımlardan dolayı gerçekleşti. Henüz de bitmiş değil. Bugün Allah'a hamdolsun ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında gücü nispetinde durmaya çalışıyor. Gerçekten takdire şayandır ki bugün halihazırda yaşadığımız çok ciddi bir olay var. Şehitlerimiz var. Türkiye, Suriye'nin bir bölgesinde toplanan 4 milyona yakın insanı katliamdan koruyarak hamiliğini yapıyor. Gerçekten zor bir durum. Ama Türkiye kendi elindeki siyasi, maddi ve güvenlik imkanlarını kullanarak etrafındaki bütün mazlumlara yardımcı olmaya çalışıyor. Azerbaycan ve Türkiye başlangıçtan itibaren gerçek dostluk ve kardeşlik içinde yollarına devam ediyor. Bu güç birliği genişledikçe, büyüdükçe Allah'ın izniyle bu tür katliamlar bir gün adaletin hakim olduğu dünyada son bulacaktır" dedi.

“HOCALI İMANIMIZIN VE VİCDANIMIZIN İMTİHANIDIR”
Programa ev sahipliği yapan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse bazı acıların asla dinmeyeceğini ifade ederek, “Hocalı Soykırımı da böyle bir yara böyle bir acı… 613 masum Azerbaycanlı kardeşimizin hunharca katledilişinin sene-i devriyesinde şehitlerimizi yad etmek, katillerden hesap sorulmasını beklediğimizi haykırmak, unutmamak, unutturmamak için bir aradayız” dedi. Başkan Köse ayrıca, Hocalı Soykırımında yaşananların etnik temizlikten daha ağır olduğunu, Hocalı şehitlerinin hesap sorulmasını beklediklerini söyledi. “Hocalı imanımızın ve vicdanımızın imtihanıdır” diyen Köse, sorumlular hesap verene dek mücadeleden vazgeçemeyeceklerinin altını çizdi.

“DÜNYA HALA BU SOYKIRIMI HUKUKİ BİR ALANA TAŞIMADI”
Anma töreninde söz alan isimlerden biri de, soykırımda yakınlarını kaybeden Samira İlyasova’ydı. Katliam sırasında 12 yaşında olduğunu belirten İlyasova, “Gözlerimin önünde ailemi katlettiler. Soykırımı konuştukça o günleri tekrar yaşıyorum. Ancak dünya hala bu soykırımı hukuki bir alana taşımadı. Bizler bunu bekliyoruz. Türkiye bizim büyük kardeşimiz. En çok desteği Türk kardeşlerimizden alıyoruz. Bizleri Müslüman olduğumuz için Türk olduğumuz için katlettiler. Çok zor zamanlar geçirdik. İnsanlığa sığmayan vahşetlere tanık oldum. Acılarımız bizlerle paylaştığınız ve dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. 

http://ankaramasasi.com/haber/1204/hocali-katliami-sehitleri-28-yilinda-anildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.