Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan'dan enflasyon oranlarına ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TÜİK verilerinin açıklanmasının ardından yaptıkları paylaşımlar ile hükümeti eleştirdi.
Ankara Masası
|
03 Ocak 2022, Pazartesi - 11:09
Kemal Kılıçdaroğlu ve Ali Babacan'dan enflasyon oranlarına ilk yorum

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının ardından sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundular.

"Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın"

Kılıçdaroğlu TÜİK verilerine ilişkin yaptığı açıklamasında, " TÜİK yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 36,08 seviyesinde ilan etti. Makyajladıkları rakamlarda bile üretici enflasyonu yüzde 80'e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek. Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın!" ifadelerini kullandı.

Paylaşımında metal sanayicilerine de seslenen Kılıçdaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu arada metal sanayicileri, emekçilere %17 zam teklif etmişsiniz. Bu TÜİK'ten bile beter teklifinizi not ettik. Köleniz değildir emekçiler, bu gayriciddi tavrınızdan hemen vazgeçin ve emekçilerin alın terlerinin karşılığını verin. Pazarlıkları yakından izliyoruz, bilginiz olsun."

"Yeni yılın ilk sabahı uyandığımız zamların yakınından bile geçmiyor"

Babacan ise TÜİK verilerine ilişkin, "Rakamları Ayarlama Enstitüsü nam-ı diğer TÜİK, enflasyon oranını açıkladı. Yeni yılın ilk sabahı uyandığımız zamların yakınından bile geçmiyor. Daha evvel çay kaşığıyla verip kepçeyle alıyor demiştim. Ama iktidar artık hiçbir şey vermiyor, sadece kepçeyle alıyor." açıklamalarda bulundu.

TÜİK'in açıkladığı veriler

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Aralık 2021'de aylık bazda yüzde 13,58, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 19,08 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 36,08, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 79,89 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Aralık 2021 itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 19,6, yurt içi üretici fiyatları yüzde 43,86 arttı.

Aylık bazda TÜFE yüzde 13,58, Yİ-ÜFE yüzde 19,08 yükseldi.

TÜFE, Aralık 2021'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,08, Yİ-ÜFE ise yüzde 79,89 artış gösterdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1213416/kemal-kilicdaroglu-ve-ali-babacandan-enflasyon-oranlarina-ilk-yorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.