Hamit Kocabey'e, MHP'de üst düzey görev

Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliğinden istifa eden Hamit Kocabey MHP Genel Başkanı Hukuk Danışmanı oldu.
Ankara Masası
|
07 Ocak 2022, Cuma - 10:30
Hamit Kocabey'e, MHP'de üst düzey görev

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Üyesi Hamit Kocabey 14 Ekim 2021'de görevinden istifa etmişti. Kocabey, istifası sonrası yaptığı açıklamada "istifam kendi kararımdır" demişti.

Bir gün sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir fotoğrafını paylaşan Kocabey, yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli ile yaptığı istişare sonrası istifa ettiğini belirterek, "Dünden bu yana binlerce güzel söz ve temenni duyduk, herkese şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız 4,5 yılda binlerce insanın hayatına dokunduk, devletin ve milletin hukukunu gözeterek mücadele verdik. Hayatımız boyunca bulunduğumuz noktada hiçbir yanlışa göz yummadık. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

İşte Hamit Kocabey'in yeni görevi

Sabah'ta yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nde kendisi için hazırlanan makam odasına taşınan Kocabey'in bundan sonraki süreçte, Milliyetçi Partisi'nin ve Devlet Bahçeli'nin bütün hukuksal sorunlarıyla ilgili en yetkili isim olarak görev yapacağı öğrenildi. Kocabey'in aynı zamanda Adalet Bakanlığı, HSK, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YSK ve Anayasa Mahkemesi ile ilişkilerde de yetkilendirilen isim olduğu belirtildi.

Hamit Kocabey kimdir?

Hamit Kocabey, 1979-2000 yıllarında TSK'da muvazzaf asker olarak görev yaptı. 1 Aralık 1999 tarihinde binbaşı olacakken istifa ederek "serbest avukatlık"a geçti. Hamit Kocabey, 2006 ile 2017 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli'nin avukatlığını yaptı. 2006-2009 arası Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009-2012 arası Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapan Kocabey, MHP'nin 4 Kasım 2012'de yapılan 10. Olağan Büyük Kongresinde Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 21 Mart 2015'de ise 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi seçilen Kocabey, 2017'deki HSK üye seçimlerinde yaptığı adaylık başvurusu sonrasında TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamanın ardından HSK üyesi oldu. 26 Mayıs 2021 tarihinde HSK üyeliğine ikinci kez seçilen Kocabey 14 Ekim 2021'de görevinden istifa etti.


http://ankaramasasi.com/haber/1223579/hamit-kocabeye-mhpde-ust-duzey-gorev
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.