Adnan Beker'den Murat Köse'ye davet

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Halk Ekmek üzerinden eleştiri yöneten Ak Parti Grubu Başkanvekili Murat Köse'yi büfeleri gezmeye davet etti. Söz alan Murat Köse ise kar eden bir kurumun zarar ettirildiğini, Halk Ekmek'in işletilemediğini söyledi.
Ankara Masası
|
10 Ocak 2022, Pazartesi - 18:49
Adnan Beker'den Murat Köse'ye davet

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Ocak Ayı 1.Birleşim'inde Halk Ekmek tartışması yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve AK Parti üyesi Fatih Ünal, ABB'ye "Halk Ekmek büfelerine uzun kuyruklar oluşturduktan sonra mı getiriliyor? Günde kaç defa ekmek götürülüyor? Bu soğuk kış günlerinde vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma yapılıyor mu?" diye sordu.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un Halk Ekmek kapasitesinin altında üretim yaptığı yönündeki eleştirilerin ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, günlük kapasitenin 980 bin olduğunu söyledi.

Beker, Halk Ekmek büfelerine gelen ekmek sayısını değil, insanların 1 TL kar yapmak için sabahın erken saatlerinde büfelere gitmesinin tartışılması gerektiğini belirtti.

Murat Köse'ye büfe gezmeye davet

Ak Parti Grubu Başkanvekili Murat Köse'nin eleştirileri üzerine büfeleri gezmeye davet eden Beker "Bakın ocak ayında 270 liralık elektrik 595 liraya çıkmış, 581 lira olan doğal gaza bugün halk ekmek 1.710 bin lira ödüyor. Yarın bir halk ekmek büfesine birlikte gidelim Mamak'ta. Vatandaşımız orada sırada bana beddua ederse bir daha belediyeye gelirsem şerefsizim. Diyorsunuz ki algı operasyonu yapıyorsunuz. Biz o vatandaşı soğukta bekletiyormuşuz. Kim vatandaşımızı 15 dakika soğukta bekletiyorsa, algı yapıyorsa Rabbim onun hesabını sorsun" dedi.

Beker, Ankara'daki birçok ilçe belediyenin AK Parti de olduğunu ifade ederek, her belediyenin 50 bin ekmeği fakir fukaraya dağıtarak örnek olmasını istedi.

Halk Ekmek zamlarıyla ilgili Beker sözlerini şöyle sürdürdü;

Biz Halk Ekmek olarak ekmeğe zam yapmıyoruz. Unun torbası 318 lira olmuş ve maliyetlerin armasına rağmen sayın Mansur Yavaş ekmeğe zam yapmıyor. Benim size tavsiyem Kahramankazan Belediye Başkanının yaptığını yapın. Başta sen yap grup başkanısın başkanım. 50 bin tane ekmek al vatandaşımıza ver. Biz sana cuma günü burada teşekkür edelim.

"Halk Ekmek zarar ediyor, iflasa doğru gidiyor"

Beker'in eleştirilerine cevap veren Murat Köse Halk Ekmek'in iyi yönetilemediği savunarak şunları söyledi: 

Bu kürsüden, Halk Ekmek’in iyi yönetilmediği, idarecilerin sürekli değiştiği ve bu konuda Halk Ekmek’in zarar ettiği, iflasa doğru gittiği söylendi. Bugünün konusu değil bu. Belki son zamanlardaki fiyat artışlarını konuşuyorsunuz ama biz bunu iki sene önce söyledik. İki sene önce ne vardı? Sürekli yönetici değiştirdiniz, fireler arttı. Biz diyoruz ki mevcut devasa bir yapı vardı bunu yönetemediniz. Üstelik buradaki rakamlara baktığımızda, Halk Ekmek’i devraldığınızda 2019 yılında ekmek kaç kuruştu, 60 kuruştu. Şimdi kaç kuruş, fiyatını bile bilmiyorsunuz. 1 lira 25 kuruş. Dolayısıyla siz hangi sözünüzde durdunuz ki bunda duracaksınız. Sadece Ankara halkının bunu bilmesi, görmesi açısından ifade ediyoruz. Takdir Ankara halkınındır elbette.

http://ankaramasasi.com/haber/1230620/adnan-bekerden-murat-koseye-davet
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.