Mustafa Destici'den gelen eleştirilere sert yanıt

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici eleştirilen "100 TL'lik et almıyorum, kuzu kestiriyorum" açıklamasında kendi aile yapısından bahsettiğini belirterek "Bir partinin genel başkan yardımcısı Amerika'da gaylerle, LGBT'liler ile yılbaşı kutluyor adam bunu eleştiriyor." dedi.
Ankara Masası
|
17 Ocak 2022, Pazartesi - 14:26
Mustafa Destici'den gelen eleştirilere sert yanıt

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ekonomideki gelişmelerin konuşulduğu programda Destici, emekli maaşlarına gelen zamların yetersiz olduğunu vurgularken, "Fiyat artışları çok yüksek, 2 bin 500 TL ile emeklinin geçinmesinin çok zor" dedi.

Destici, alışveriş yaptığında fiyatları net olarak gördüğünü belirtirken "Biber 30 lira, patlıcan 20 lira kıvırcık 5 lira olmuş. Bunu dolarla anlatamayız. Nasıl bu fiyatlarda oluyor. Aracılar kazanıyor. Tamam getiriyorlar götürüyorlar ama aradaki makasın bu kadar olmaması lazım. Fiyatlar çıktığı gibi inmedi. Bir düşüş var ama istenilen gibi değil" dedi.

"Buradan bir siyaset üretilmeye çalışılıyor"

Mustafa Destici, çok tartışılan "100 TL'lik et almıyorum, kuzu kestiriyorum" sözlerine ilişkin de konuşurken kendi hayat hikayesinden bahsettiğini söyledi.

45 kişilik çekirdek bir aileye sahip olduklarını ifade eden Destici, kendi durumlarına göre kasaptan almak yerinde küçükbaş veya büyükbaş keserek bunları paylaştıklarını söyledi.

Sözlerinin çarpıtılarak siyaset oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Destici şunları söyledi;

Bir partinin genel başkan yardımcısı Amerika'da gaylerle, LGBT'liler ile yılbaşı kutluyor adam bunu eleştiriyor. Çünkü neden? Amacı sadece eleştirmek ya da böyle sedefle bezenmiş kebaşlar var bunlar güya gazeteci, yazar. Bunlar eleştiriyor. Şuan da partiler içinde mal varlığı en fazla olan, en zengin olan, daha önce ekonomi bakanlığı yaparak Türkiye'yi bu kadar da borçlandırmış olan, Türkiye'nin bugün ekonomik sıkıntısı varsa en büyük pay sahiplerinden olan.. Kendisi bir çözüm önerisi sunmuyor, geçmişiyle yüzleşmiyor bunu eleştiriyor. Buradan kendisine kapı açmaya çalışıyor. Bir kere dürüstlük lazım. Sözüm ortada canlı yayında konuşuyorum. Kasaptan almayın kuzu kesin demiyorum. Ben kendi hayatımı anlatıyorum. Ben böyle yapıyorum, imkanı olanlarda böyle yapsın diyorum. Bunu sadece bu alanda yapmıyorum her alanda yapıyorum. Birde burada insanlarımızı üretmeye teşvik ediyorum. İmkanı olan herkes bir ağaç diksin, imkanı olanalar daha ucuz yerlerden.. Kendisi kestirmeye bilir. Ama Kazan'da, Kızılcahamam'da yada Gölbaşı'nda böyle kesim haneler var. Kesiyorlar ve siz oraya gittiğinizde şehir içinde bulunan kasaptan daha ucuza bunu alabiliyorsunuz. Ben hayatın içinde olan biri olarak bunu anlattım. Ama sanki ben söylemediğim biçimde bir algı oluşturularak buradan bir siyaset üretilmeye çalışılıyor. Bu şahsen dürüst değil. Bunu da çok cevap verecek şekilde bulmuyorum. Onu konuşanlar gelsinler mal varlığımızı da hemen takas etmeye hazırım. Bunu konuşanlar tepeden konuşuyorlar da kendileri nasıl bir hayat yaşıyorlar, nerelerde oturuyorlar, mal varlıkları hangi boyutta acaba. Gelsinler bunu da takas edeyim.

http://ankaramasasi.com/haber/1240585/mustafa-desticiden-gelen-elestirilere-sert-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.