Ankara Devlet Tiyatrosundan yarı yıl tatiline girecek öğrenciler için karne hediyesi

Ankara Devlet Tiyatrosu birbirinden farklı oyunları Başkentli minikler için sergilenecek. 22 ocak tarihinde başlayacak olan etkinlikler, 30 ocağa kadar devam edecek.
Ecem Çetin
|
19 Ocak 2022, Çarşamba - 12:24
Ankara Devlet Tiyatrosundan yarı yıl tatiline girecek öğrenciler için karne hediyesi

Ankara Devlet Tiyatrosu, 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci döneminin bitimiyle beraber yarıyıl tatiline girecek olan öğrenciler için perdelerini açıyor.

Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara tiyatro sevgisi aşılamayı ve geleceğin tiyatro izleyicisini oluşturmayı hedefleyen Devlet Tiyatroları, 9 bölgesinde toplam 19 farklı çocuk oyununu minik sanatseverlerle buluşturacak.

Bu kapsamda Devlet Tiyatrolarının repertuarında bulunan, adını arayan umutsuz bir çocuğun Yunus Emre’nin öğretileri ışığında yaptığı yolculuğu anlatan ‘Yunus Diye’, dostluğun önemi, doğanın neden korunması gerektiği gibi konularda çocukları düşünmeye yönlendiren ‘Kuzu Maydanoz’un Maceraları’, sevgiyi, kabul etmeyi ve aslında hayatın bir yolculuk olduğunu anlatan ‘Suşa ile Kiki (Yer ile Gök Arasında)’, ‘Sinco Akıllı Sincap’, ‘Bir Kümes Hikayesi’ ve ‘Küçük Nasrettin’ gibi oyunlar çocuklara sanatın büyülü dünyasında eğlence dolu anlar yaşatacak.

Devlet Tiyatroları, sergilediği çocuk oyunlarıyla çocuklara yarıyıl tatilinde keyifli anlar yaşatmanın yanı sıra onların kültürel ve kişisel gelişimine de katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Toplamda 63 temsilin verileceği Devlet Tiyatrolarının yarıyıl programı kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Midas’ın Altınları” 22, 23 ve 29 Ocak tarihlerinde Cüneyt Gökçer Sahnesinde, “Yunus Diye” 22, 29 ve 30 Ocak tarihlerinde Şinasi Sahnesinde, 04, 05 Şubat tarihlerinde ise Pursaklar DT Sahnesinde ve “Altın Kız” 22, 27, 28, 29 ve 30 Ocak tarihlerinde Altındağ Tiyatro Sahnesinde izlenebilecek.

http://ankaramasasi.com/haber/1246571/ankara-devlet-tiyatrosundan-yari-yil-tatiline-girecek-ogrenciler-icin-karne-hediyesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.