Erkin Delikanlı: Gerekirse açlık grevi yapacağız

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, genel merkez arsasının sanayi atık merkezi ilan edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek "Gerekirse açlık grevi yapacağız. İş o kadar ciddi." dedi. Delikanlı, sorunun çözümüne karşılık Cumhur İttifakı'na geçmenin kendilerine teklif edildiğini söyledi.
Ankara Masası
|
21 Ocak 2022, Cuma - 15:07
Erkin Delikanlı: Gerekirse açlık grevi yapacağız

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in Ankara ve gündeme ilişkin sorunlarını yanıtladı.

Delikanlı, başarıl bir iş insanı olmasına rağmen siyasete girmesinin nedenini Demokrat Partinin gençlere yol açmasından kaynaklandığını söyledi.

407 bin üyeyle Türkiye genelinde üyesi en çok olan 5. parti olduklarını belirten Delikanlı "Demokrat Parti, Millet İttifakı'nın içeresinde söylemleriyle eylemleriyle kendini en çok gösteren parti. Gönül ister ki herkes Demokrat Parti'ye üye olsun. Herhangi bir sosyal yardım vermeden, sosyal yardıma muhtaç edip, sosyal yardım yaparak üye yapmama görüşündeyiz. Sosyal yardım alma adına değil, Türkiye’nin geleceğine dair eline taşın altına koyacak kişilerin üye olmasını istiyoruz." dedi.

İttifak ortakları olarak periyodik görüşüyoruz

Ankara'da Millet İttifakı ortakları olarak periyodik görüştüklerini belirten Delikanlı, Saadet Partisi, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlarıyla her ay düzenlenen kahvaltılarda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti. İl başkanı seçildiği günden bugüne Ak Parti ve MHP cephesinden kendisini arayan olmadığını sözlerine ekledi.

"Cumhur İttifakı bu iklimi yarattı"

"Ankara'da sokağa çıktığınızda ne görüyorsunuz?" sorusuna Delikanlı "O kadar üzülüyorum ki insanlar mutsuz. Karşısına bakarak yürüyen insan kalmadı Türkiye’de. Gözlerde endişe kaygı. İnsanların beklentileri kalmadı, kaygıları arttı. Oturduğumuz ortamlarda siyaset ve ekonomi konuşulur olmuş. Ankara’da o mutsuzluğu görüyorum.  Ankara’da sokaktaki insanlar korkmuş ve mutsuzlar. Hissettiklerini söyleyemiyorlar. Cumhur İttifakı bu iklimi yarattı. Açım diyemiyorsunuz, faturalarımı ödeyemiyorum diyemiyorsunuz. Bu memlekette bakkal, büfeci kendisinin dinlendiğini zannediyor. Bende vatandaşlara diyorum ki korkma beraber yolcu edelim bu hükümeti." dedi.

MÜSİAD'a gönderme

Delikanlı, ekonomide yaşananlara ilişkin ise dolar kurundaki düşüşün piyasalara yansımadığının altını çizdi. Hükümetin açıkladığı ekonomi programını da eleştiren il başkanı ortada bir program göremediğini dile getirdi. 

Krediye ulaşmanın da zorlaştığını vurgulayan Delikanlı "Krediye ulaşması çok zor. Ulaşsan da çok ağır şartlarda çekiliyor. Artık bireysel krediye bile ulaşılamıyor. Özel bakanlarda 30’ları 40’ları bulan faizler var." ifadelerini kullandı.

"MÜSiAD'ın krediye ulaşamıyoruz" açıklamalarının hatırlatılması üzerine Delikanlı " MÜSİAD gerçekten böyle bir açıklama yaptıysa muhtemelen olağanüstü genel kurula gidecektir. Çünkü bir sivil toplum kuruluşunun görevi temelde pozitif muhalefet yapmaktır. İnsan yararına, ülke yararına... En önemlisi ülkenin geleceği, kaynakları adına proje sunmaktır, hükümetlere politika vermektir, bağlı olduğu federasyonlara politika vermektir. MÜSİAD çok ciddi üyesi olan Türkiye'de ticarete yön veren grupların olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Ekonomik politikalarının yanlış olduğunu bile bile, ekonomik politikalarının vatandaşa, sahaya yansımadığını bile bile çıkacaksınız her şeyi destekleyeceksiniz, alkışlayacaksınız ondan sonra da öyle değil böyle diyeceksiniz. MÜSİAD bu saate kadar her şeyi alkışlayıp arkasından böyle bir açıklama yaptıysa gerçekten olağanüstü genel kurula git derler mi? derler." şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş'ı nasıl buluyor?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın hizmetlerine ilişkin de konuşan Delikanlı "Ankara’ya baktığımızda hizmetler açısından bir eksiklik görmüyorum. Ama ona yapılan baskılar nedeniyle eksikleri oluyor. Mansur Yavaş sözünde duran biri. Mansur Yavaş ne zaman bir sorun götürsek yardım ediyor, bizzat ilgileniyor. Zorlandığı yerler oluyor mu oluyor, ama en azından parsellemiyor." dedi. Ak Partili belediyelere sunulan şartların muhalefet belediyelere sunulmadığına da vurgu yaptı.

"Gerekirse açlık grevi yapacağız"

Demokrat Parti Genel Merkez binası arsasının sanayi atık merkezi ilan edilmesine ilişkin konuşan Delikanlı şunları söyledi;

Dönemin belediye başkanı bir sabah uyandı, "Burası çok güzelmiş bana burayı verirler mi?" dedi. Onun üzerine hayaller kurdu. Belediye meclisi kararıyla orayı sanayi atık bölgesi ilan etti. Dökülmemesi için hiçbir gerekçe yok şuan. Mahkemeyi kazanmış olmamıza rağmen, Çankaya Belediyesinin açmış olduğu davayı kazanmış olmasına rağmen, Ankara Mimarlar Odası'nın açmış olduğu davayı kazanmasına rağmen orası halen sanayi atık bölgesi olarak kullanılıyor. Hemen Dışişleri Bakanlığının yanı. Önünden binlerce aracın geçtiği Konya Yolu'nun yanı başı. Karşısında Ufuk Üniversitesi, kot farkına rağmen ne hikmetse yaptığı en iyi proje olan Next Level'ın da tam karşısı. Bir akrabalıkları vardı zannedersem sayın Cumhurbaşkanıyla. Şimdi siz ülkede çok kıymet veren, ülkenin yakın tarihinde de anlamı olan bir parti binasını, partinin kendi mülkünü tutacaksınız elinizdeki iktidar gücüyle, elinizdeki kuvvetle, Meclis'teki çoğunluğunuzla, belediye meclisindeki çoğunluğunuzla sanayi atık bölgesi ilan edeceksiniz. 2022'ye girdik ibretle izliyorum. Çıkacaksınız Adnan Menderes Müzesi açacaksınız, Yassı Ada'yı kullanacaksınız, söylemlerinizin her birinde Adnan Menderes'i, Celal Bayar'ı, Süleyman Demirel'i, Turgut Özal'ı suistimal edeceksiniz ama onların yuvasını, parti binasını sanayi atık bölgesi ilan edeceksiniz. Çelişmeyin kendinizle diyorum. Bu su istimali, haksızlığı, hukuksuzluğu, adaletsizliği biran evvel ortadan kaldırın. Adı üzerinde maden siz Adalet ve Kalkınma Partisi iseniz eğer adaleti uygulayın. Yine her zaman olduğu gibi adalette kendilerine, hukukta kendilerine... Böyle umarsız, anlamsız ve hakikatten kabul edilemez. Ben gerçekten üzülüyorum bunları konuşurken. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. İnanıyorum ki bu süreç yakın zamanda çözülecek ama çözülmediği sürece biz bunu gündeme getirmeye, ısrarla anlatmaya gayret göstereceğiz, gerekirse açlık grevi yapacağız. İş o kadar ciddi. Kendi malımıza tahsis yaptıramıyoruz şuan da.

"Cumhur İttifakı'na mı acaba destek verseniz"

Genel merkez binasının sorunu çözme karşılığında Cumhur İttifakı'na geçmeyi teklif edildiğini belirten Delikanlı "Biz davayı kazandık. dediğim gibi yine ilgili taraflarda davayı kazandı. Fakat yine kanun gereği Büyükşehir'in buraya bir tahsis yapması gerekiyor. Biz başvurumuzu yaptık. Mansur Bey bunu Belediye Meclisine götürdü, Cumhur İttifak'ı çoğunlukta olduğu için ret. Bir kere daha götürdük ret. Biz üzerimize düşen hukuksal süreçte her şeyi yaptık. Bununla ilgili geçenlerde sayın Cemal Enginyurt'ta açıkladı. Bir kaç görüşmemiz oldu AK Partili bürokratlarla, milletvekilleriyle, üst düzey yöneticileriyle. İletmekle kalıyoruz. Çözüme kavuşmuş herhangi bir durum yok. Geçenlerde şeye şahit olduk, "Cumhur İttifakı'na mı acaba destek verseniz" Bu işin çözülmesinin diyeti Cumhur İttifakı'na mı destek veriyor olmamız. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Hele benim korkma diyen, her fırsatta vatandaşın yanında olan söylemler geliştiren Cemal Enginyurt'un, genel başkanımın bunu çok ciddi karşı olduğunu biz biliyoruz. Biz Millet İttifakı'ndayız diye açıkladık ve devam ediyoruz. Bunun diyeti Cumhur İttifakına geçmek değil." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1252513/erkin-delikanli-gerekirse-aclik-grevi-yapacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.