Faik Öztrak’tan, Ömer Çelik’e sert yanıt!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'i hedef alarak, "Büyükelçi ile yenen bir yemek üzerinden İBB Başkanı'nı linç etmeye kalkıyor. AK Parti Sözcüsü cin olmadan adam çarpmayı bıraksın" dedi.
Zeliha Demirci
|
26 Ocak 2022, Çarşamba - 23:04
Faik Öztrak’tan, Ömer Çelik’e sert yanıt!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul’daki kar yağışıyla ilgili yaptığı açıklamada CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediyesini (İBB) eleştirmişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Çelik’in açıklamaları üzerine, akşam saatlerinde partisinin genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

“AK Parti’nin sözcüsü çıkmış alabildiğince İBB’yi eleştirmiş ama kapanan İstanbul Havalimanı’ndan hiç bahsetmemiş, kapanan Ankara-İstanbul arasındaki yollardan hiç bahsetmemiş” diye konuşmasına başlayan Öztrak, “Kendi basiretsizlikleri nedeniyle, yeterince depolayamadıkları doğal gaz yüzünden fabrikaların kesilen doğal gazlarından hiç bahsetmemiş. Hele İstanbul Valisi’nin Karayolları’nın sorumlu olduğu yollarla ilgili olarak İBB’den destek istediğini hiç anlatmamış ama lafa gelince, ‘Aya sert iniş yapacağız’ diyenler İstanbul Havalimanı’ndan uçak kaldıramıyor. Bununla ilgili AK Parti sözcüsünden tık yok. Yolda kalan turistler ‘otel istiyoruz’ diye slogan atıyor. Buldukları çözüm, çevik kuvveti sokmak oluyor.” ifadelerini kullandı.

"İsyan edene de çevik kuvvetle sopa gösteriyorlar"

Havaalanı konusuna değinen Öztrak, “Büyükşehir BelediyemizBurada yardıma ihtiyaç var mı? diye soruyor. ‘Yok’ diyorlar ama AK Parti Sözcüsü bunu anlatmıyor. Binlerce insan, yerlerde kartonların üzerinde yatmak zorunda kalıyor. İsyan edene de çevik kuvvetle sopa gösteriyorlar. Bilim insanları ve uzmanlar, İstanbul’daki üçüncü havalimanının konumu hakkında çok uyarılarda bulundular. Bu uyarılara verdikleri cevap, ‘Almanya bizi kıskanıyor’ oldu. Almanya’nın kıskandığını söyledikleri havalimanında, THY’nin kargo deposunun çatısı çöktü. Uçaklar inip, kalkamadı. Bakanları bile Atatürk Havalimanı’na indi. Rus pilotları bile; ‘büyük havalimanı yapmışlar ama havalimanını açık tutacak ekipman almamışlar’ diye kafa buluyor ama AK Parti Sözcüsü’nden yine tık yok.” dedi.

"Cin olmadan adam çarpmaya kalkıyor"

Öztrak şöyle devam etti: “AK Parti Sözcüsü cin olmadan adam çarpmaya kalkıyor. Bunların yönetiminde ormanlar yandı, uçak kaldıramadılar. Ülkeyi seller götürdü, 'sel yatağına ev yapmış' deyip milleti suçladılar. İstanbul’un göbeğinde insanlar selde servis araçlarında can verdi. Şimdi çıkmış kriz yönetiminden bahsediyor. Geçiniz bunları. Bizim sizlerden alacağımız kriz yönetimi dersi yok. Sizin yönetiminizde şu anda görülmemiş bir enerji ve üretim krizi yaşanıyor. Organize Sanayi Bölgeleri’nde 3 gün elektrik kestiniz. Üretim durdu. Doğal gaz tedarikinde sınıfta kaldınız. Bugün öğreniyoruz ki Tuz Gölü’nde 8 günlük gaz kalmış. Ortada çok büyük bir yönetim krizi var. Böyle bir krizle, cumhuriyet tarihimizde ilk defa karşılaşıyoruz ama AK Parti Sözcüsü’nün ağzından bununla ilgili tek laf çıkmıyor. Bir de sıkılmadan bize kriz yönetimi dersi vermeye kalkıyor. Biz bunları uyardık. Her zamanki kibirleriyle dinlemediler. Bugün depoda yeterli gaz olmadığı için sanayicimizi kış gününde gazsız, elektriksiz bıraktılar.”


    http://ankaramasasi.com/haber/1262441/faik-oztraktan-omer-celike-sert-yanit
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.