Millet İttifakında değişim olabilir...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın genişleyebileceğini ve isminin değişebileceğini söyledi.
Ecem Çetin
|
28 Ocak 2022, Cuma - 09:45
Millet İttifakında değişim olabilir...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu BirGün Gazetesinden Nurcan Gökdemir'in sorularına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın yapısıyla ilgili değişimlerin olabileceği sinyalini verdi.

Değişimler olabilir

Yeni partilerle yeni bir ittifak kurulması ya da Millet İttifakı’nın isminin değişmesi konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu, ''İttifakı oluşturan bileşenlerin tamamı karar verir. ‘Benim düşüncem şudur’ demem doğru olmaz'' dedi.

6 partinin ortak çalışması

Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı’nın parçalanacağına yönelik ülkeyi beklentiye sokmaya çalıştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Şu an güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışan altı siyasi parti genel başkanı da büyük sorumluluk içinde hareket ediyor. Demokrasi konusundaki açmazların farkındalar. Altı siyasi partinin genel başkanları, güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda bir görüş addediyorlarsa bu Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır, umut vericidir. İttifakı oluşturacak siyasi partiler oturacak, konuşacak, kamuoyuna taahhütlerde bulunacaklar. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerken hangi adımların atılması gerekiyor, bu konuda çalışmak, çaba göstermek gerekiyor. Toplumun karamsar olmasına hiç gerek yok. Bütün bu sorunlar akılcı yöntemlerle uygarca konuşarak tartışarak çözülür” ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1265741/millet-ittifakinda-degisim-olabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.