Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş hakkında çarpıcı iddia

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı CHP, İYİ Parti ve HDP’ye diyet ödediğini iddia etti.
Zeliha Demirci
|
03 Şubat 2022, Perşembe - 22:58
Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş hakkında çarpıcı iddia

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan oldu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ‘AK Parti bizi çalışmıyor, engelliyor’ ifadelerine yanıt veren Özcan, “Hepimiz hata yapabiliriz. Şirketlerde istifalar olmasın çünkü yetki büyükşehirdedir diye orada kanunen bir anlaşmazlık var. Kanunda başka bir şey, ticaret kanununda başka bir şey, belediye kanununda başka bir şey söylüyor. Bunu Mansur Beyler yanlış okudular, bizim grubumuz başka okudu. Burada okuduğu değil ne insanlar ne düşünüyorsa bakınca bizde dedik ki, şirketler iflas etmesin, sıkıntıya girmesin, personel çıkartılmasının derdinde arkadaşlarımız böyle bir görüş sergilediler. Zaten tek başımıza değil grubumuzla istişare ediyoruz. Ama grubumuzda da bunun devam etmemesi görüşü çıkınca tamam bu şekilde olsun dedik.” ifadelerini kullandı.

"Yavaş, şirketleri denetlettirmiyor"

Mansur Yavaş’ın şu an istediği isimlerle çalıştığını söyleyen Özcan, “Her yıl denetim komisyonu kurulur. Baktık geçen seneki şirketlerin dosyaları gelmiyor. Bende meclis üyeliği yaptım. Biz önceden hangi şirkette neyi varsa isterdik. Genel müdürleri, yöneticileri gelirdi. Bunları bakar denetlerdik. Şu an bakıyorum denetim komisyonuna geçen sene de bunu vermediler, bu sene de vermediler. Neymiş ticari sırmış. Yerel parlamentoda meclis halkın şirketidir. Halkın iradesidir. Halkın iradesi de her şeyi denetler. Ama böyle kaçırma gibi bir durum var. İnşallah bu sene denetimde koyarlar. Belediye meclisi iki yıldır görmedi. EGO'yu, ASKİ'yi denetleyebiliyor ama şirketlerinkini ticari sır gerekçesiyle getirmiyorlar.” dedi.

Kime diyet ödüyorsun?

"'Seçimden önce kadrom hazır' diyen bir Yavaş var ama seçimden sonra 6-7 defa halk ekmek müdürü değişmiş. Daire Başkanlıklarında 5-6 isim değişmiş. Şirket genel müdürleri patır patır değişiyor. Demek ki bir ekibi yokmuş senin” diyen Özcan şöyle devam etti: “Adam ne yapsın. CHP başka şekilde bastırıyor. İYİ Parti başka şekilde bastırıyor. Bir de gizli ittifakları var HDP.  Bir diyet ödeme gibi bir şey var demek ki. Bu diyeti nereye ödediğini de bilmiyoruz. İnşallah cevaplarlar. Personel giderleri yükselmiş. Madem o kadar adam çıkardın. İhtiyaç yok diye çıkardın. Çıkardıysan bunların yerine katbekat niye aldın? Kimler zorluyor? Kime diyet ödüyorsun?” dedi.


http://ankaramasasi.com/haber/1278526/hakan-han-ozcandan-mansur-yavas-hakkinda-carpici-iddia
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.