HDP'nin, AİHM Başkanı'na fahri doktora verilmesini hazmedemedi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spano'nun, İstanbul Üniversitesinden fahri doktora unvanı almaması gerektiğini savundu.
aa:text:20200902:22355207
|
02 Eylül 2020, Çarşamba - 14:06
HDP'nin, AİHM Başkanı'na fahri doktora verilmesini hazmedemedi

TBMM'de temsil edilen HDP her fırsatta Türkiye karşıtlığı yapıyor.

Öyle ki, Türkiye'nin seçilmiş yönetiminden "rejim" diye söz ediyor, bırakın siyaseti her hangi bir konuda Türkiye ile pozitif ilişki kuran tüm kişi ve kurumlara tepki gösteriyor.

Bunun son örneği HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'dan geldi.

Beştaş'ın hedefinde bu kez, İstanbul Üniversitesi'nden fahri doktora alacak olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spano vardı.

HDP Grup Başkanvekili, Spano'ya, "Uluslararası mahkemenin başkanıyken fahri doktora alamazsınız. Bu sizin tarafsızlığınızı tartışmaya açar. " diye seslendi.

Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Robert Spano'nun Türkiye ziyaretini şu sözlerle değerlendirdi: "İstanbul Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı alacak. Rejimin doktorasını almak, AİHM Başkanlığıyla bağdaşmaz. Bunu reddedin. Sizin önünüzde Türkiye ile ilgili işkence dosyaları var. Uluslararası mahkemenin başkanıyken fahri doktora alamazsınız. Bu sizin tarafsızlığınızı tartışmaya açar. Bu durumda adil karar verip vermeyeceğine güvenemeyiz. "

http://ankaramasasi.com/haber/128683/hdpnin-aihm-baskanina-fahri-doktora-verilmesini-hazmedemedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.