Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de temel atma töreninde halka seslendi

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yatırımı Buca Metrosu’nun temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hedef halkın iktidarı, milletin iktidarı. Ülkeyi halkla birlikte yöneteceğiz” dedi.
Zeliha Demirci
|
14 Şubat 2022, Pazartesi - 20:45
Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de temel atma töreninde halka seslendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile attı. Binlerce İzmirlinin katıldığı temel atma töreni için Karşıyaka, Bostanlı, Bayraklı, Konak, Gaziemir, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe’den Buca’ya hareket edecek ekspres hatlar oluşturuldu. Çamlıkule İstasyonu’nun bulunacağı alanda ise Buca Metrosu’nun kazısı başladı. Tören sırasında kazı görüntüleri eş zamanlı olarak ekrana yansıtıldı. 13,5 kilometrelik hatta sahip Buca Metrosu, hatta çalışacak trenlerle 765 milyon euroya mal olacak ve yaklaşık 12 milyar liralık maliyetle tamamlanacak.

Temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bütün sorunlarını yaşıyoruz. Buna karşın umutsuz değiliz. Bir kez daha vurguluyorum karamsarlığa asla kapılmayın. Ne derlerse desinler inançla ve kararlılıkla adımımızı atacağız ve hedefimize ulaşacağız. Hedef halkın iktidarı, milletin iktidarı. Ülkeyi halkla birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

"Elektrik zamlarını geri al"

Elektrik faturalarına ilişkin hükümete mesaj gönderen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ankara’ya mesaj göndereyim; yakında toplayacaksın Bakanlar Kurulu’nu. Elektrik zamlarını geri al. Yüzde 127 zam yakışmıyor. Sarayında oturacaksın, her şeyin bedava olacak, vatandaşa gelince yüzde 127 zam. Geriye almasını istiyorum. Bunu birlikte söylemeliyiz. Siz güzel bir Türkiye’de yaşayacaksınız. Özgürlüğü yeniden tadacaksınız. Bu ülkenin her ilinde herkes huzur içinde gezecek. Barışı, özgürlüğü, birlikte yaşamayı getireceğiz. Kimseyi inancı, kimliği, yaşam tarzı dolayısıyla eleştirmeyeceğiz. 84 milyonun kucaklaştığı güzel Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz."

"Demokrasi içinde göndereceğiz"

İktidar olmaları halinde ülkeye adaleti ve huzuru getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede adaletin olmadığını, binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini, milyonlarca gencimizin işsiz olduğunu, evlerde huzurun olmadığını, geçinmenin zor olduğunu biliyorum ama bütün bunlara rağmen moralinizi bozmayın. Sandık gelecek, onları demokrasi içinde göndereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız ve güzel bir ülkeyi inşa edeceğiz” dedi.

"Sabırla bekleyin"

Millet İttifakı iktidarında halk için çalışacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Gençlerimiz için, kadınlar için çalışacağız. Halktan topladığımız her kuruşun hesabını halka vereceğiz. Beraber güzel Türkiye’yi inşa etmek zorundasınız. İzmir milletvekili olmaktan, İzmirlilere hizmet etmekten gurur duyuyorum. Belediye başkanlarımız bütün aksaklıklara rağmen yatırımlarını yapıyor. Belediye başkanlarımız halk için çalışıyor ve halka hesap veriyor. Bu yatırımı gerçekleştiren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hep beraber inşallah 4 yıl sonra yine geleceğiz ve kurdeleyi keseceğiz. Hiç endişe etmeyin. Sabırla bekleyin. Derslerini vereceğiz. Bir daha gelmemek üzere demokratik yollarla bunları göndereceğiz.”

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/1305491/kemal-kilicdaroglu-izmirde-temel-atma-toreninde-halka-seslendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.