Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan: Kapılarda yattık, doğal gazı getirdik

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, 2023 yatırım projesinde olmasına rağmen doğal gazı 2020'de getirdiklerini belirtirken "Doğal gaz gelmez diyenler vardı. Ve ben onlara şunu söyledim; AK Parti iktidarı doğal gazı Kalecik'e getirir, sizde gelirsiniz doğal gazı kuyruğuna girersiniz, abone kuyruğuna girersiniz. Allah nasip ederde bu gözler İnşallah görür diyordum. Ve bu gözler gördü" dedi.
Ankara Masası
|
21 Şubat 2022, Pazartesi - 14:07
Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan: Kapılarda yattık, doğal gazı getirdik

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Bürokrasiden geldiğini ifade eden Kalkan, "Ankara’nın kadim ilçesi Kalecik’te belediye teşkilatı 1870 yılında kurulmuş. Kalecik’in genç başkanlarından biriyim." dedi.

Siyasete ilgilisinin dede tarafından geldiğini belirten Kalkan, taşrada siyaset yapmanın kolay olmadığını söyledi.

Çalışmalara yön veren iki çerçeve

Kalkan, şuanda seçim öncesi verdiği vaatlerini yerine getirme derdinde olduklarını sözlerine ekledi.

Çalışmalarımıza yön veren, 'fark yaratacak projeler ve Kalecik’in sorunu ne çözümü ne' iki çerçevenin olduğunu belirten Kalkan "Disiplinli ve bilimsel çalışmayı seviyorum. 61 projemizin olduğu kataloğu vatandaşlarımıza dağıttık. Halen söylüyorum hemşehrilerimize bu kataloğu saklayın diye. Kısa, orta ve uzun vadede planlarımızı anlattık." diye konuştu.

" Doğal gaz gelmez diyenler vardı"

2023 yatırım projesinde olan doğal gazı 2020'de getirdiklerinin altını çizen Kalkan şunları söyledi;

Makama oturduk hadi bize hizmet gelsin, hadi bize hibe gelsin, hadi bize bir bakanımız gelsin . Kalecik'e devletimiz bir şekilde bir şeyler yapsın. Öyle olmuyor, öyle değil. Kapılarda yattığımız oldu. Gece- gündüz koşturduğumuz oldu. Kolay değil, 1000'in üzerinde ilçe var. Kıt kaynaklarla nihayetinde, kıt kaynakların kullanımı önemli. Bizde Kalecik Belediyesi olarak , Kalecik olarak kıt kaynaklar içerisinde, tükenebilir kaynaklar içerisinde ilçemiz adına neyi getirebiliriz? İlçemizin hangi sorununu çözebiliriz? Buna odaklandık. Çok şükür doğal gaz geldi. Doğal gaz gelmez diyenler vardı. Ve ben onlara şunu söyledim; AK Parti belediyeciliği, AK Parti iktidarı doğal gazı Kalecik'e getirir, sizde gelirsiniz doğal gazı kuyruğuna girersiniz, abone kuyruğuna girersiniz. Allah nasip ederde bu gözler İnşallah görür diyordum. Ve bu gözler gördü. Biz vermiş olduğumuz seçim vaatlerini, sözlerini yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemizin sorunlarını çözme noktasında da gece, gündüz devam edeceğiz

Turizm yatırımları

Kalecik'te 12 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm yapılacağını vurgulayan Kalkan, Beypazarı, Hamamönü gibi bir alanın oluşturulacağını ifade etti.

Kalecik’te içki fabrikaları var, türbeler var, Bizans’tan kalma kalıntılar var, hobi için gelecekler için aktiviteler var. Turizm adına yaptığımız aktiviteler çok. Kalecik’i tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. 

İlçeye dışarıdan gelenler için barınma sorununu çözeceklerini belirten Duhan Kalkan, yakın zaman konuk evi yapacaklarını söyledi.

Duhan Kalkan, yatırımcılara da seslenirken, ilçeye gelecek yatırımcılara elinden gelen yardımı yapacağını dile getirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1317094/kalecik-belediye-baskani-duhan-kalkan-kapilarda-yattik-dogal-gazi-getirdik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.