Üstün: “Türkiye'de hak arama yolları kapanmış”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Ankara’nın göbeğinde insanların kaçırılıp aylar sonra karakol önlerine bırakıldığını belirterek, Ondan sonra bunlar getiriyor bir karakolun önüne bırakıyorlar. Güya itirafçı oldum diyerek ifade veriyorlar” dedi.
Ankara Masası
|
24 Şubat 2022, Perşembe - 15:36
Üstün: “Türkiye'de hak arama yolları kapanmış”


Ayhan Sefer Üstün, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

Üstün, “bugünkü ortam 28 Şubat’tan beter” şeklindeki değerlendirmelere katıldığını söyledi.

“28 Şubat’ta protesto hakkı kullanılabiliyordu” diyen Üstün, başörtüsü yasağına karşı bütün Türkiye’de “el ele zinciri” yapıldığını, kendilerinin de o eylemin Sakarya etabını organize ettiklerini dile getirdi.

Üstün, yine o dönemde mahkemelerde hak arayabildiklerini belirterek, “Lehimize de kararlar çıkardı” ifadelerini kullandı.

“Şimdi 10 kişi elektrik zamlarının geri alınması isteğiyle sokağa çıkmak istesek ona dahi karşı gelirler” değerlendirmesinde bulunan Üstün, TBMM’nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda basın açıklaması yapmak istedikleri zaman parkı kapatıp il başkanlarının darp edildiğini hatırlattı.

Ayhan Sefer Üstün, şunları söyledi:

“Genel Başkan Yardımcımıza saldıranlar belediyelerde çalışıyor”

"İl Başkanlarımızı darp ettiler, yöneticilerimizi darp ettiler. Darp raporları alındı. Biz yine şikayette bulunmadık çünkü, yapanlarda suçlu ama , onlar o talimatları aldıkları için, o polislerin o darpları yaptıklarını biliyoruz. Türkiye'de hak arama yolları kapanmış. Selçuk Bey'e saldırı oldu bakın, bakın en fazla yatan 15 gün yattı. Diğerlerini 7 günde çıkardılar. Mahkeme doğru, belli yürümüyor. Yapanlardan bir tanesi Etimesgut Belediyesinde çalışıyor halen. Bir tanesi Gölbaşı Belediyesinde çalışıyor. Bir başka faili de sayın Bahçeli, bir madalya takarak Bursa Ülkü Ocakları Başkanlığı'na gönderdi. Şimdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde terörist arıyorlar ya, biz adresi veriyoruz. Bu failleri yapanlar hem yargıda laikiyle yargılanmadıkları gibi, belediyelerde de kollanıyorlar. Peki, belediye başkanları duymadılar mı? Kendi personelinin böylesi bir terör eylemine karıştığını duymadı mı? Duydu. Peki, neden idari soruşturma açmadı? Niye bu zamana kadar onları orada besliyor?”

Başkentin ortasında insanların kaçırıldığını öne süren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün şöyle devam etti:

“Ankara'nın göbeğinde Fatih Bey, transporterlarla insanları kaçırılıyor. 3 ay 4 ay bilmeyen yerlerde sorgulanıyor. Ondan sonra bunlar getiriyor bir karakolun önüne bırakıyorlar. Güya itirafçı oldum diyerek ifade veriyorlar. Şimdi, bir ülkede can ve mal güvenliği kalmamışsa, bu bizim kadim değerlerimizin en önde savunduğu haklardır."

"AK Parti insanları dinden soğutmuştur"

Söylemiyle eylemi farklı olan AK Parti'nin bu yüzden insanları dinden soğuttuğunu da savunan Üstün, şöyle dedi:

"Gerçekten AK Parti uygulamalarıyla, söylemleriyle ve eylem çelişkisi ile insanları dinden soğutmuştur. Çünkü yaptıklarıyla söylemleri farklıdır. Bu şehirleşmede de böyledir. Söylemleri yataydır ama eylemleri dikeydir. Çankaya tepesine çıkın Ankara'daki bütün bu ucube yapılar AK Parti döneminde yapılmıştır. İslami literatürde devlet yönetiminde birkaç temel ilke vardır. Bunlara uyacaksınız deniyor. Adaletli davranacaksın diyor. Adaletle davrandıklarını söyleyebilir miyiz şuan da. Mal, mülk ve can emniyetini en öne koyacaksınız diyor. Can emniyetinin olduğunu söyleye bilir miyiz? Akşam yatağınızdan kaldırılıp götürülebilirsiniz. Malınıza çökülebilir. Devleti yönetirken ehliyete ve liyakate önem vereceksiniz diyor. Ne ehliyeti ne liyakati. Önceki hayatında sadece esnaflık yapmış birisi gelmiş Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi bir kurumu yönetiyor."

http://ankaramasasi.com/haber/1322896/ustun-turkiyede-hak-arama-yollari-kapanmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.