Destici’den 6’lı masa deklarasyonuna eleştiri

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 6’lı masa toplantısında yeni bir şey ortaya konamadığını söyledi.
Ankara Masası
|
01 Mart 2022, Salı - 16:27
 Destici’den 6’lı masa deklarasyonuna eleştiri

Mustafa Destici, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

Destici, dünkü 6’lı Masa Deklarasyonu’nun içinin boş olduğunu belirtti.

“Ben burada yeni olan bir şey görmedim” diyen Destici, 1980 Anayasasının ürünü eski Parlamenter sistemin bir benzerinin yeni gibi takdim edildiğini savundu.

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin eski parlamenter sistemden farklı ne var ?"

Mustafa Destici şöyle dedi:

“Dünkü toplantı ittifak toplantısı yoksa yeni anayasa milletin önüne koymadılar ya da güçlendirilmiş parlamenter sistem dedikleri Allah aşkına bakalım benim önüm de inceledim okudum. Baktığınız zaman orijinal ya da eski parlamenter sistemden farklı ne var ? yani bize eski parlamenter sistemden farklı bir şey söylesinler sadece barajın %3 olmasını teklif etmek ya da hazine yardımının %1 e indirilmesini teklif etmek mi güçlendirilmiş parlamenter sistem ? Zaten siz bunları yasayla yapabilirsiniz yani bunlar için aylardır konuşuluyor güçlendirilmiş parlamenter sistem . Bakın ne diyor meclis iç tüzüğün de katılımcılık ön plana çıkarılacak . Peki bunun nasıl olduğu yazılmamış . Diyelim yarın meclise geldiğin de birisi buna itiraz ettiğinde nasıl olduğu konusunda burada bir detay yok, konu yok, sadece farazi cümleler var”

"Dedikleri ile yaptıkları farklı"

“Muhalefetteyken her şeyi söyleyebilirsiniz, esas elinize imkan geçirdiğinizde ne yaptığınıza bakılır” diyen Destici, İyi Parti ve CHP’nin Meclis’te nitelikli çoğunluk arandığı ve Cumhur İttifakı oyları yetmediği için HSK üyeleri seçiminde işbirliği yaptıklarına dikkati çekti.

Destici, CHP ve İyi Parti liderlerinin parti yönetimine ya da organlarına danışmadan HSK için önerilecek isimleri kendilerinin belirlediğini öne sürerek “Sonra da tek adam HSK üyelerini atadı” eleştirisi getirilmesini samimiyetsiz bulduğunu aktardı.

http://ankaramasasi.com/haber/1330502/desticiden-6li-masa-deklarasyonuna-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.