Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüştü. Görüşmelerde Erdoğan, Ukrayna'daki saldırıların bir an önce durması gerektiğinin altını çizdi.
Büşra Bayrak
|
01 Mart 2022, Salı - 18:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüştü. İki ayrı görüşmede de Rusya'nın Ukrayna saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Rutte görüşmesinde, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve Türkiye-Hollanda ilişkileri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Rusya-Ukrayna arasında acil ateşkes tesis edilmesi için çaba göstermeyi sürdürdüklerini belirterek, Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Hollanda Başbakanı'ndan "Türkiye ile omuz omuza" paylaşımı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin Ukrayna'ya destek konusunda "Türkiye ile omuz omuza" olduklarını bildirdi.

Rutte, sosyal medya hesabından, şu paylaşımda bulundu:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile az önce Ukrayna'daki son gelişmeleri konuştuk. NATO müttefikleri olarak ülkelerimiz, Rusya'nın işgalini şiddetle kınama ve Ukrayna'ya destek konusunda omuz omuza duruyor."

Erdoğan, Avusturya Cumhurbaşkanı Aleksander Van der Bellen ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Cumhurbaşkanı Aleksander Van der Bellen ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması, barışın yeniden tesis edilmesi ve insani durumun iyileştirilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Türkiye-Avusturya ilişkilerinin her düzeyde gelişme kapasitesine sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya’da yaşayan Türklerin iki toplum arasındaki bağın gelişimine büyük katkı yaptığını dile getirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1330779/cumhurbaskani-erdogandan-telefon-diplomasisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.