Necmettin Erbakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakkını helal etti mi?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Milli Görüş hareketinin lideri "Necmettin Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye bir küslüğü var mıydı?" sorusuna Ak Parti'ye eleştirilerini sıraladıktan sonra "Erbakan hocanın affetmesi ve hakkını helal etmesi mümkün değil" dedi.
Ecem Çetin
|
04 Mart 2022, Cuma - 16:10
Necmettin Erbakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakkını helal etti mi?

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Atik'in Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti'yi vefat etmeden önce affedip affetmediğini sorması üzerine Erbakan "İcraatlarından dolayı çok ciddi bir şekilde eleştirdi. Tabi Erbakan hocanın affetmesinden ziyade, milletin zararına olan icraatlarından dolayı , milletin kul hakkı, milletin hakkı çok önemli. Siz, 13 hastaneyi 57 hastane parasına yaptırıp, 1 köprüyü 4 köprü parasına yaptırıp, 1 tren garını 7 tren garı parasına yaptırdığınız zaman bu sefer milletin hakkına girilmiş oluyor, kul hakkı söz konusu oluyor . Ve diğer taraftan Irak operasyonuna destek olmak ve Irak'ta 1 milyona yakın sivil öldü. Büyük Ortadoğu Projesi bugün Yemen'i, Suriye'yi, Mısır'ı, Libya'yı ne hale getirdi. Dolayısıyla tabi bu hakları Erbakan hocanın affetmesi ve helal etmesi mümkün değil." diye konuştu.

"Günaha girmesinler diye söylüyoruz"

Erbakan'ın AK Parti'ye yönelik eleştirilerinin iyi niyetli olduğunu ifade eden Fatih Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü;

Kendisi hiç kimseye kin besleyen birisi değildi. Hep söylüyordu. Biz bunları eleştiriyorsak bile kızıyorsak bile şefkatimizden dolayı, kardeşimiz oldukları için, öğrencimiz oldukları için, yanlışa daha fazla gitmesinler, günaha girmesinler diye söylüyoruz diyordu. Hiç kimseye öyle hakkını helal etmemek veya kin gütmek gibi bir davranışı ve tarzı yoktu. Ama diğer söylediğim konudaki haklar milletin hakkı. Onlara Erbakan hocanın da bir şey yapması mümkün değil. "

http://ankaramasasi.com/haber/1337423/necmettin-erbakan-cumhurbaskani-erdogana-hakkini-helal-etti-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.