Kemal Kılıçdaroğlu Yenimahalle'de konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnşallah Cumhuriyetin 100'üncü yılında güzel Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız, buna ahdettik. Bu kadim Cumhuriyeti büyüteceğiz. El birliği ile gönül birliği ile büyüteceğiz." dedi.
Ankara Masası
|
05 Mart 2022, Cumartesi - 20:24
Kemal Kılıçdaroğlu Yenimahalle'de konuştu

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi'nde düzenlediği "Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Yeni Adım" programına katıldı.

Programa halk oyunları gösterisi ile başladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Anadolu'nun 7 bölgesinden herkesi heyecanlandıran güzel oyunları izlediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Aslında kadim Anadolu kültürünün ne kadar değerli olduğunu, ne kadar önemli olduğunu ve o kadim kültürün yaşaması için bize ne görevlerin düştüğünü oyunları seyrederken bir daha hatırladım. Beraber olmalıyız, birlikte olmalıyız. Birlikten güç doğacaksa gücümüzü göstermeliyiz. O zaman, küçük ayrıntılarda boğulmamalıyız birlikten güç doğarsa. Bundan en büyük yararı millet ve vatan görecektir. Bayrağımız özgürce dalgalanacaktır, demokrasi içinde her birimiz düşüncelerimizi özgürce ifade edeceğiz. Hiç kimsenin kimliğini, hiç kimsenin inancını, hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamayacağız. Herkesle kucaklaşacağız. Ayrıştırdılar, böldüler. Kin duymamızı sağlamak için çaba harcadılar ama inadına ayrışmayacağız, inadına bölünmeyeceğiz, inadına hiç kimseye kin duymayacağız. Mevlana'nın duygusunu, sevgisini, Hacı Bektaş'ın duygusunu, sevgisini bu topraklarda yeşertmeye ant içtik ant içiyoruz. Bunu yapacağız, beraber yapacağız, birlikte yapacağız."

Bir yola çıktıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu yol, milleti aydınlığa, milleti umuda, milleti sevgiye götürme yoludur. Bu yolda hiç kimsenin kişisel bir beklentisi yoktur, olamaz da zaten. Biz beraber yola çıktığımız zaman. Birlikte mücadele ettiğimiz zaman, güven duygusunu pekiştirmiş olacağız." diye konuştu.

Güven duygusu kadar değerli bir şey olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, bu değeri büyütmek zorunda olduklarını söyledi.

"Belediye başkanlarımızın aleyhine neler söylenmedi ki"

Belediye başkanlarının gerçekten de önemli çaba harcadıklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimlerden önce belediye başkanlarımızın aleyhine neler söylenmedi ki. 'Makbuzları teröristler toplayacakmış, yardımlar kesilecekmiş' ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Tam tersine yardımlar büyüdü." dedi.

Belediye başkanlarına, "Görev yaptığınız yerde bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek." dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Herkesi kucaklayacaksınız ve ayrım yapmayacaksınız. 'Kreşler açacaksınız, yoksul mahallelerden başlayarak, fakir mahallelerden başlayarak.' dedim. Anneler sevgi içinde getirip çocuklarını oraya bırakabilmeli. Bu mücadeleyi yaptık. Bir belediye başkanımız ifade etti, 'Bütün engellemelere rağmen yapıyoruz biz bunları.' dedi. Bir de düşünün, Millet İttifakı'nın iktidarını düşünün. Hiçbir engellemenin olmadığı ve belediye başkanlarının da gücünü sonuna kadar halk için emeğini, alın terini halk için harcadığını düşünün. Çok daha güzel, çok daha mükemmel, çok daha huzurlu bir Türkiye'yi inşa etmez miyiz? Edeceğiz, Allah'ın izniyle edeceğiz, birlikte yapacağız, beraber yapacağız, güç birliği ile yapacağız. Ayrışmadan, bölünmeden, kavga etmeden yapacağız. Bizi kavga ettirmek isteyebilirler. Bir şeyler yapmak isteyebilirler. Onların bu konuda maharetleri de var ama bizim de aklımız var. Bizim vatan sevgimiz var. Bizim bayrak sevgimiz var. Bizim düşündüğümüz Türkiye'nin itibarı var. Sadece bölgesinde değil, bütün dünyada Türkiye'nin itibarı var. Biz bunu düşünerek yolumuza devam ediyoruz. İnşallah Cumhuriyetin 100'üncü yılında güzel Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız, buna ahdettik. Bu kadim Cumhuriyeti büyüteceğiz. El birliği ile gönül birliği ile büyüteceğiz."

Belediye başkanları için bir kez daha alkış isteyen Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının neleri yapmaları gerektiğini fiilen alanda uyguladıklarını söyledi.

"Bir de bütün Türkiye'de Millet İttifakı'nın iktidar olduğunu düşünün" diyen Kılıçdaroğlu, "İşsizlikle nasıl mücadele ettiğimizi düşünün, huzuru getirmek için nasıl mücadele ettiğimizi düşünün. Türkiye'de hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucakladığımızı düşünün." dedi.

(AA)

http://ankaramasasi.com/haber/1344443/kemal-kilicdaroglu-yenimahallede-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.