DP Lideri Gültekin Uysal, ekonomi üzerinden AK Parti'ye yüklendi

Demokrat Parti (DP) 14. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkan Gültekin Uysal, "Yüzükle, tek bir alyansla geldiler, vatandaşı ise evine ekmek almak için alyansını satar hale getirdiler" dedi.
Zeliha Demirci
|
06 Mart 2022, Pazar - 16:02
DP Lideri Gültekin Uysal, ekonomi üzerinden AK Parti'ye yüklendi

Demokrat Parti’nin 14. Olağan Büyük Kongresi Ankara Atatürk Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi. Kongrede, mevcut başkan Gültekin Uysal tek aday olarak seçime gitti.

Yoğun ilgi ile karşılanan kongreye, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İYİ Parti̇ Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ, Feramuz Üstün, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Alay, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Salih Uzun katılım sağladı.

"Gerçeği değiştirme kudretleri olmadığı için ancak manipüle ederek amaçlarına ulaşmaya çalışmaktalar"

Kongrede kürsüye çıkan Başkan Uysal iktidarı hedef aldı. "Bu iktidar kin ile, bir intikam alma dürtüsü ile hareket etmektedir. Nitekim ortaya da zulüm ve sefalet çıkmıştır" diyen Uysal, "Cumhuriyete, değerlerine, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’e, kurucu ilke ve esaslara yönelik kinleri, bugün ekonomi yönetiminde ispat ettikleri basiretsizlikleri ve beceriksizlikleri ile geçmiş fukaralıklarının acısını çıkarmak istemeleri bir taraftan hukuksuzluklara diğer bir taraftan da yolsuzluklara sebep olmaktadır. Verilerle değil vehimlerle yönetmelerinin sebebi budur. Gerçeği değiştirme kudretleri olmadığı için ancak manipüle ederek amaçlarına ulaşmaya çalışmaktalar. İşleyen bir adalet sistemine, demokratik sisteme, hür basına razı gelmemeleri bundan. Biliyorlar; hukuk işlerse zulümleri işlemez, iktidarları sürmez hale gelecek. Onun için devlette ne hukuk bıraktılar, ne ilke ne teamül… Teamüllere tahammülleri yok! Cehaleti cesaretinin önünde gidenlerle, korkuları vicdanlarının önünde gidenlerin esareti altında bu ülke!" ifadelerini kullandı.

Uysal şöyle devam etti: "Onun için işte; TRT, Anadolu Ajansı, RTÜK majestelerinin basın müşaviri, yargı külliyen hukuk müşaviri, kolluk kuvvetleri ise yakın koruma olarak görev yapıyor. Korkuyorlar; millet olur da gerçekleri görür, nasıl soyulduğunu, kendi açken iktidarın yanı, yandaşının nasıl Agop'un kazı gibi doyurulduğunu bilir diye. Bakın TÜİK’e mesela, ne iş yapıyor? Majestelerini eylemekten başka ne işe yarıyorlar. Adeta “Türkiye illüzyon kurumu” haline gelmiş!"

"Özellikle son 3 ayda hepimizi fakirleştirdiler"

Ekonominin gidişatı üzerinden iktidara yüklenen Uysal, "Yüzükle, tek bir alyansla geldiler, vatandaşı ise evine ekmek almak için alyansını satar hale getirdiler. Ama lafa gelince 'ekonomi büyüdü' Bu iktidarın döneminde 'ekonomik büyüme' az sayıda insan için servet artışı, sayılamayacak kadar çok olan diğerleri içinse sosyal statüde, yaşam standardında, gelirde hızlı bir düşüş anlamına geliyor. Bir iktisatçı şöyle diyor; 'Büyük servet olan yerde büyük eşitsizlik vardır. Bir kişinin çok zengin olabilmesi için en az beş yüz kişinin fakir olması gerekir.' Ancak AKP döneminde denklem şu şekilde gerçekleşiyor; bir kişinin iktidarda kalabilmesi, çevresindekilerin zengin olabilmesi için 84 milyonun fakir olması gerekmekte.

Bunu da sağladılar, özellikle son 3 ayda hepimizi fakirleştirdiler. İyi bir ekonominin en tabi girdisi işleyen bir hukuk sistemi ve demokrasidir. Tarih boyunca demokratikleşme ve iktisadi gelişmenin birbirinden bağımsız olarak düşünüldüğü durumlarda büyük olumsuzlukların yaşandığı görülmüştür. Bugün yaşadıklarımızın sebebi de budur." dedi.

"Bu savaş maalesef ki AKP eliyle ortaya çıkan ekonomik krizin üstüne geldi"

"Bakınız bugün yanı başımızda bir sıcak savaş söz konusu" diyen Uysal,  Rusya ve Ukrayna Türkiye’nin tarım dış ticaretinde çok önemli iki ülke. Buradaki kriz, gerginlik, savaş, Türkiye’yi iki yönlü, hem ithalat hem de ihracat bakımından olumsuz etkileyecektir. Rusya’ya ait bir savaş uçağının 2015 yılında Türkiye sınırında düşürülmesinden sonra 24 tarım ürünümüze uygulanan ambargonun olumsuz etkileri hala yaşanıyor. En basitinden domates ihracatı kotaya bağlandı. Bu uygulama devam ediyor. Israrla dile getirdiğimizi tekrarlayalım. Tarımda üretimin, kendine yeterliliğin önemi bir kez daha bu krizle görüldü.

Bu kriz, yaşanan bu savaş maalesef ki AKP eliyle ortaya çıkan ekonomik krizin üstüne geldi. Muhakkak ki sonuçlarını ıstıraplı şekilde yaşayacağız. En basiti bu bereketli toprakları üretemez hale getirip buğdayda, ayçiçeğinde ve sair üründe dışa bağımlılık nedeniyle temel gıdada sorun yaşayacağız." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1345272/dp-lideri-gultekin-uysal-ekonomi-uzerinden-ak-partiye-yuklendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.