Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda 'Mansur Yavaş' gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında eleştirilerde bulunan AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Bekir Yıldız, "Zaman ilerledikçe mumunuz sönecek, balonunuz patlayacak. Ağzınızla kuş tutsanız CHP’liler sizi CHP’li olarak kabul etmeyecek." dedi.
Büşra Bayrak
|
08 Mart 2022, Salı - 20:33
Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda 'Mansur Yavaş' gerginliği

AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Bekir Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı Mart Ayı birinci birleşiminde ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında sert eleştirilerde bulundu. 

Gündem dışı söz talebi alan AK Partili Yıldız konuşmasında  Boğaziçi eylemlerine değinerek, “Seçilmiş Cumhurbaşkanı tarafından başarılı bir rektörü yasalara uygun atanmışken anlamı hiç olmayan gerekçelerle istifaya davet ettiler. Öğrenciler, LGBT’liler, TKP’liler, PKK’lılar… Hepsinin neden böyle bir talepte bulunduğunu sağır sultan anladı. Meselenin rektör olmadığını zaten söylüyorlar. Eğer mesele rektör değilse, mesele ne? 20’li yaşın altındakiler oynanan oyunu anlamayabilirler. 60 yaşını görmüş çocukların Mansur Dedesi, eylemcilere; ‘bu oyunu bizler daha önce gördük, oyuna gelmeyin ey gençler’ demesi gerekirken siz rektörü istifaya davet ediyorsunuz. Siz 12 Eylül öncesini iliklerinize kadar yaşamadınız mı? Siz sağcı-solcu adı altında oynanan oyunda gencecik vatan evlatlarının birbirini bir hiç uğruna öldürdüğünü görmediniz mi? Aynı evdeki insanların birbirine düşman oluşunun şahidi değil misiniz? Size merhum Menderes’ten bahseden olmadı mı? Siz merhum Özal dönemine tanık değil misiniz? Siz 28 Şubat sürecinde neredeydiniz? Yiğit insan merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun onurlu duruşuna vakıf değil misiniz? Bu yakın geçmişte yaşanan olaylar neticesinde hiç mi payınıza bir şey nasip olmadı? Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Kimin değirmenine su taşıdığınızın ne zaman farkına varacaksınız?” diye konuştu.

“Ağzınızla kuş tutsanız CHP’liler sizi CHP’li olarak kabul etmeyecek”

Yıldız sözlerinin devamında ”Siz Beypazarılı Mansur değil misiniz? Siz ülkücü değil misiniz? Siz gerçekten nesiniz, kimsiniz? Yine yakın zamanlarda üstü kapalı mesajla kadınlarla kol kola olduğunuzu tam da İstanbul Sözleşmesi’nin feshi sonrasında vurguluyorsunuz. Hani genel siyasetle ilgili değildiniz, bu yaklaşımlar neyin nesi? Farklı istikamete giden trene binerseniz o trenin içinde kendi inandığınız istikamete doğru yürümeye gayret etseniz de  bindiğiniz tren sizi kendi hedefine götürür. Uğraşınız geçmişinizle, siyasi tarihinizle örtüşsün. Eğer ben içinde bulunduğum kabın şeklini aldım, geçmişimden utanıyorum, ben aslımı inkar ediyorum diyorsanız bunun yine anlaşılabilir bir tarafı olur. Zikzak çizerek, şirinlik yaparak, algı peşinde koşarak, anonim kişilik sergileyerek, agresif tutum takınarak, mağduru oynayarak, rol ve racon keserek ancak yatsıya kadar yol alırsınız. Zaman ilerledikçe mumunuz sönecek, balonunuz patlayacak. Ağzınızla kuş tutsanız CHP’liler sizi CHP’li olarak kabul etmeyecek.” ifadelerini kullandı.

“Mansur Yavaş Millet İttifakı'nın CHP'li belediye başkanıdır”

CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri Yıldız’a büyük tepki gösterirken ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu,“ Belediye başkanının sokaktaki başarısı, halkın ilgisi sizleri son derece rahatsız ediyor. Bu sevgi daha da artacak, daha da rahatsız olacaksınız.” sözleriyle yanıt verdi.

Neslihanoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Burada Ankara dışında genel siyaset konuşuyorsunuz. Bekir Bey duruyor duruyor sahneye çıkıyor. 2 yıl önce Ankara halkının oylarıyla seçilmiş Başkent'in Belediye Başkanına yaptığı saygısızlıkları devam ettirmeye çalışıyor. Arkadaşlar bu belediye başkanı yüzde 55'e yakın oy alarak ABB'nin Başkanı seçilmiştir. Bunu bir kere sindireceğiz, kabul edeceğiz. Bunun başka yolu yok. Bu belediye başkanının sokaktaki başarısı, halkın ilgisi sizleri son derece rahatsız ediyor. Ben bunun farkındayım. Bu sevgi daha da artacak, daha da rahatsız olacaksınız. Ben bunu da görüyorum. Mansur Yavaş Millet İttifakı'nın CHP'li belediye başkanıdır. Bunu gerek İYİ Parti, SP, CHP bütün organlarıyla, örgütleriyle, teşkilatlarıyla belediye başkanımızı sahiplenmiştir ve her zaman da sahip çıkacaktır. Bunu bir kere bilin.”

http://ankaramasasi.com/haber/1350785/ankara-buyuksehir-belediye-meclis-toplantisinda-mansur-yavas-gerginligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.