“Muhalefete yönelik eleştiriler komedi ve halka karşı terbiyesizlik”

Gelecek Partisi Genel Bşk. Yrd. Nedim Yamalı, MHP Genel Başkanı Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile Devlet Bahçeli’nin “Yağ fiyatlarındaki artış ve yaşanan kuyruklar” ile ilgili muhalefeti suçlamasına sert cevap verdi. Yamalı, “Bu bir taraftan komedi bir taraftan da halka karşı affedersiniz ama terbiyesizlik” dedi.
Ankara Masası
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 12:40
“Muhalefete yönelik eleştiriler komedi ve halka karşı terbiyesizlik”

Nedim Yamalı Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Nedim Yamalı, Fatih Atik’in “Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati bir açıklama yaptı. Açıklamasında; ‘yokluk, yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de bakanlık olarak operasyon çekeceğimizi herkes bilsin. 20 yılda kimseyi enflasyona karşı ezdirmedik, bir zorluk yaşıyoruz ama bizden kaynaklanmıyor.’dedi. Yok mu? Yani birileri provokasyon mu yapıyor? Sayın Bahçeli’de dün açıklama yaptı. Yağ fiyatlarındaki artış ve yaşanan kuyruklar tamamen spekülasyon, bunların hepsini muhalefet yapıyor dedi.” şeklindeki sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“Muhalefet biziz, biz bir şey yapmıyoruz”

“Muhalefet biziz, biz bir şey yapmıyoruz onu söyleyeyim. Bu bir taraftan komedi bir taraftan da halka karşı affedersiniz ama terbiyesizlik. 20 yıllık bir hükümetsiniz. Bunun uzun bir süresinde biz içerisinde olduk. Hakikaten iktidar çok uzun süre enflasyona karşı büyük bir mücadele de verdi. Ama özellikle son 5-6 yıldır ipin ucunu kaçırdı.”

“Merkez Bankası sürekli antrenör değiştiren ve küme düşen bir takım gibi”

“İpin ucunu kaçırmasının hepimizin gördüğü sebepleri var. Bir ülkede sizin mali bir politikanız yoksa, herkes tarafından bilinen görülen. Bir finans para politikanız yoksa, Merkez Bankası küme düşen bir takımın habire antrenör değiştirmesi gibi sürekli değişiyorsa. Fiyat istikrarını kim korur? Bu ülkede fiyat istikrarını korumakla görevli bir Merkez Bankası var. Merkez Bankası faiz, döviz gibi buna benzer enstrümanlarla alım satımı belli bir dengeyi meydana getirir. Bunu da bağımsız olarak piyasa şartlarına göre yapar. Siz bunu ortadan kaldırırsanız o zaman kimseye kızmayacaksınız.”

“Asgari ücretin 2 ayda yarısı buharlaştı”

“Şuandaki yüksek enflasyon, ülkedeki fiyatlandırmalar, 4.253 lira olan asgari ücretin 2 ay içerisinde neredeyse yarı değere düşmesi bunların sorumlusu muhalefet değil. Bunlar çok doğru laflar değil. Maalesef gerçeklikten koptu.”

http://ankaramasasi.com/haber/1351395/muhalefete-yonelik-elestiriler-komedi-ve-halka-karsi-terbiyesizlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.