Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'dan Türkiye zirvesi açıklaması

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Türkiye'de gerçekleşecek zirve öncesi "Umarım (Lavrov) propaganda perspektifinden değil, çözüm bulma göreviyle yaklaşır.” dedi.
Ankara Masası
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 16:05
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'dan Türkiye zirvesi açıklaması

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, yayınladığı video mesajında, Ukrayna tarafının söz konusu görüşme formatının etkinliği üzerinde çalıştığını bildirdi.

Ekibiyle görüşmelere sıkı bir hazırlık yaptıklarını vurgulayan Kuleba, "Müzakerelerden beklentilerim, kısıtlı ama kesinlikle ateşkesin sağlanması, topraklarımızın kurtarılması ve insani sorunlarımızın üzerinde maksimuma kadar duracağız. Artık bu sorun değil, Rus ordusunun yarattığı felakettir. Ben bu görüşmelere güçlü bir pozisyonla gidiyorum." ifadelerini kullandı.

"Umarım çözüm bulma göreviyle yaklaşır"

Kuleba, müzakerelerin sonucu sadece Ukrayna tarafına değil, Lavrov’un Türkiye’ye hangi talimat ve direktiflerle geleceğine bağlı olduğunun da altını çizerek "Umarım bu müzakerelere propaganda perspektifinden değil, iyi niyetle ve Rusya’nın başlattığı bu savaşın nasıl sona erdirileceğine bir çözüm bulma göreviyle yaklaşır." dedi.

Kuleba, vatandaşlarından söz konusu müzakerelerde Ukrayna ekibine başarılar dilemelerini isteyerek ulusal çıkarlarını yeterince savunacağına dair söz verdi.

(AA)

http://ankaramasasi.com/haber/1351756/ukrayna-disisleri-bakani-dmitro-kulebadan-turkiye-zirvesi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.