Pursaklar Belediyesi’nden Mahalle Buluşmaları

Ankara Masası
|
01 Mart 2020, Pazar - 17:37
Pursaklar Belediyesi’nden Mahalle Buluşmaları

Pursaklar Belediyesi şeffaf belediyecilik faaliyetleri kapsamında, her hafta farklı bir mahallenin sakinleriyle bir araya geliyor. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, başkan yardımcıları ve belediye birim görevlilerinin de katıldığı “Mahalle Buluşmaları” düzenliyor. 

Bu hafta 8’incisi gerçekleştirilen program, Abdürrahim Karakoç Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda Merkez Mahallesi sakinleriyle buluşan Çetin, göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları hizmet ve çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi. 

Yüz yüze yapılan toplantıların sorunları tespit etmek ve çözüm bulmakta kolaylık sağladığını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin,  karar alma süreçlerine ilçe halkının dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu tür buluşmaların faydalı olduğunu, sorunları yerinde değerlendirmek ve paydaşlarla konuşmanın doğru sonuca ulaşmalarını sağladığını ifade eden Çetin, “Mahalle Buluşmaları”nı, her mahallede yılda bir kez gerçekleştirmeyi planladıklarından bahsetti.

Amaçlarının belediye çalışmalarında katılımcılığı arttırmak olduğunu dile getiren Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Hep şu söylenir, başkanlar veya siyasetçiler halkın içinde değil ya da sadece seçim dönemlerinde geliyorlar. Biz bunu da biraz kırmak istedik. Ama birinci derecede amacımız belediye çalışmalarında katılımcılığı arttırmak..." ifadelerini kullandı. 

Toplantıda katılımcılara, Pursaklar için planlanan projeler de anlatıldı.  

http://ankaramasasi.com/haber/1357/pursaklar-belediyesinden-seffaf-belediyecilik-girisimi-mahalle-bulusmalari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.