Fatih Ünal: Etimesgut ve Sincanlılar mağdur

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, Etimesgut ve Sincanlılar'a daha çok maliyet yükleyen aktarma ücretleriyle alakalı çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
Ecem Çetin
|
12 Mart 2022, Cumartesi - 12:26
Fatih Ünal: Etimesgut ve Sincanlılar mağdur

Ankara'da ulaşım ücreti dün gerçekleştirilen UKOME toplantısında kişi başı 6,5 TL olarak belirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mart Ayı Meclis Toplantısı'nın son oturumda söz alan ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, son zamların ardından Etimesgut ve Sincanlılar için ulaşım maliyetlerinin daha da yükseldiğini belirtti.

Ünal, merkez ilçelerde oturanlar için 6.5 TL olan ücretin aktarma yapan  Etimesgut ve Sincanlılar için 9 TL'ye yükseldiğinin altını çizdi.

"Aktarma ücreti kaldırılmalı"

Aktarma ücretlerinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Ünal, "Ulaşımla ilgili şunu söyleyeyim. 6,5 TL evet bir zam oldu. 6,5 TL'ye çıktı ulaşım. Etimesgut ve Sincanlılar'a 9 TL bu ulaşım. Geçen günlerde yapmış olduğumuz aktarmayla ilgili o karar sebebiyle Etimesgut'tan ve Sincan'dan gelen hemşehrilerimiz 9 TL'ye Kızılay'a ulaşacaklar. Bu konuda da daha önce ben söylemiştim . Bu aktarılma ücreti kaldırılması gerekir demiştim. Maalesef onunla ilgili bir uygulama yapılmadı. Bu konuda arkadaşlarımızdan, belediyemizden Etimesgutlular ve Sincanlılar'ın mağduriyetlerini önleyecek bir çalışma yapılmasını arzu ediyoruz. Aktarma ile ilgili ücret kaldırılması gerekirdi, kaldırılmadı." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1358428/fatih-unal-etimesgut-ve-sincanlilar-magdur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.