Şekerde büyük vurgun!

Rusya- Ukrayna krizi, akaryakıt fiyatlarındaki artış, artan maliyetler şeker sektörünü de olumsuz yönde etkiledi. Ankara Masası'nın ulaştığı yetkililer, özel sektörün devletten şeker alamadığını bu yüzden de fiyatlarda artışın yaşandığını vurguladı. Ayrıca yetkililer, fiyatın 1000 TL ulaşabileceğini söyledi.
Ecem Çetin
|
17 Mart 2022, Perşembe - 15:32
Şekerde büyük vurgun!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz sektörleri olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki yukarı doğru dalgalanma sebebiyle, artan maliyetler şeker fiyatlarını da etkiledi. Geçen haftalara 450 Tl'den satılan şekerin fiyatı bugün itibariyle 700 TL'ye kadar çıktı. 

Devletten şeker alamadıklarını söyleyen tüccarlar,  fiyatın 1000 TL'ye kadar çıkacağının mesajını verdi.  

Ankara Masası şeker ticareti yapan tüccarlara ulaştı.

Satış serbest bırakılsa şeker fiyatları düşer 

Bilgi aldığımız bir yetkili, "Şeker fiyatları neden artıyor? Devlette şeker 298 lira çuvalı. 5,96 normal fiyatı ama devlet, hiç bir şekilde, hiç bir toptancıya şeker vermiyor, şeker satışı yapmıyor. O nedenle de özeller şuan da istediği fiyattan , istediği şekilde şeker satıyor. Şuanda özeller için Ankara'da bir şekerin maliyeti, 700 artı nakliye. Devletten iki katı fazla. Devlet şekere zam yapıp önünü açsa veya satışını serbest bıraksa, şeker fiyatları düşer. Türkiye Şeker Fabrikası bir fiyat açıklayıp piyasaya şeker vermemesinden kaynaklanan bir olay. Özel de denetim olmadığı için kendime göre yapmasından kaynaklı." Artış, bu pazartesi başladığında 650 TL'den başladı. Bugün perşembe 700 TL. Ondan bir hafta önce 450 TL'den başladı. Pazartesiye kadar 650 TL'ye kadar geldi. Düşer mi hayır, şuan ki bu sistem içerisinde düşmez. 1000 TL'ye kadar çıkar çuvalı."

Şeker şuan da karaborsa da

Bir başka yetkili ise , "Şeker şuan da karaborsa da. Devletin fabrikalardaki KDV dahil fiyatı 290 TL. Ama biz tüccar olarak devletten şeker alamıyoruz. Piyasada fiyatlar 650-700 TL arasında. Türkiye Şeker Fabrikaları şuanda şeker vermiyor. Şekerde bir üretim sorunu bulunmuyor. Özel fabrikalar devlet eliyle zengin ediliyor. 3 kat fazla para kazanıyorlar. Tatlı, pasta sektörü perişan. Şeker alabilmek için kapı kapı market geziyorlar. Devlette bu fırsatçılığa göz yumuyor"

http://ankaramasasi.com/haber/1371847/sekerde-buyuk-vurgun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.