Ali Hikmet Akıllı: Belediye eylem falan örgütlemedi

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın "Ankara'da ulaşım esnafını eylem yapmaya ABB teşvik etti" iddialarına ilişkin "Tam tersine belki daha çok sert olacak, daha yaygınlaşacak eylemi belediye uzlaşı ile çözmüştür" dedi.
Ecem Çetin
|
18 Mart 2022, Cuma - 14:50
Ali Hikmet Akıllı: Belediye eylem falan örgütlemedi

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın Ankara'da özel halk otobüsü ve minibüs esnafının kontak kapatmasına ilişkin iddialarına yanıt verdi.

Hakan Han Özcan'ın anlattıkları için "Komplo teorisyenlerine taş çıkartır" ifadelerini kulanan Akıllı "Tabiki toplu taşıma esnafıyla belediyeni hikayesi yeni değil. Neredeyse göreve geldiğinden bu yana görüşüyor. Sürekli bir problem alanı burası hem onlar için hem Ankaralı için." dedi.

"Vergi dairesi gibi çalıştırmalarından kaynaklanıyor"

Ulaşım esnafının kontak kapatmasının nedeninin mazot fiyatlarından kaynaklı olduğunun altını çizen Akıllı " Olay şu mazot son indirimden önce 23 liraydı. Petrol fiyatlarına bağlıyorlar bunu. Petrol en düşük seviyelerine geldiğin 55-60 dolardı, bugün 2 katına çıktı. Artış iki kat, biz de mazot fiyatı ne kadar artı 4 kat. 6 liradan 23 liraya geldik. Bu aradaki kat farkı, bu iktidarın ekonomideki hatalı kur politikasından kaynaklı. Bir de benzin istasyonları vergi dairesi gibi çalıştırmalarından kaynaklanıyor." şeklinde konuştu.

"Yaygınlaşacak eylemi belediye uzlaşı ile çözmüştür"

Akıllı, yaşananlara ilişkin ise şunları söyledi;

"Eylem falan örgütlemiş değil belediye. Tam tersine belki daha çok sert olacak, daha yaygınlaşacak eylemi belediye uzlaşı ile çözmüştür. Biz kriz falan yaratmış değiliz. Neden kriz yaratalım? Kriz zaten vardı. Daha büyük bir kriz olacaktı, bu krizin önüne geçildi. Burada gelen zam, taşımacılık sektöründeki esnafın beklentisini karşılayacak düzeyde değil, maliyetlerini karşılayacak düzeyde de değil. O yüzden ilave yardım yapılıyor. Şimdi şöyle bir şey var. Zam kolay bir iş belediye için. Maliyetler bu dersiniz, mazot şu bu. Ne oluyor? Toplum pandemi döneminde özel halk araç kullanımını çok yaygınlaştırdı. Kim kullandı toplu taşımayı? Bu kentin yoksul kesimleri kullandı. Siz bütün faturayı zam yaparak üzerinizden attığınızda aslında bu faturanın tüm yükünü o otobüsü kullanan yoksul halkın sırtına yüklüyorsunuz. Buradaki mantık bu. Ama biz ne diyoruz? Bu faturanın tamamını yoksul halk ödemesin ne yapsın paylaşalım."

Hakan Han Özcan ne demişti?

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan katıldığı programda " Ben Mansur Yavaş’a hiç yakıştıramadım bu siyaset tarzını. Bizim anlamayacağımızı mı düşünüyorlar anlamadım. İYİ Parti Grup Başkavekili'nin odasında esnaf odalarından bazılarını alıp baskı yapıp, kendi EGO’larına zam yapmak için esnafı en başta ayaklandırıp, esnafla halkı karşı karşıya getirip akabinde de kendi elini rahatlattı" iddiasında bulunumuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1373191/ali-hikmet-akilli-belediye-eylem-falan-orgutlemedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.