Demokrat Partili Erkin Delikanlı'dan 104 amirale destek

Kamuoyunda "amirallerin Montrö bildirisi" olarak bilinen açıklamada imzası bulunan 104 emekli amiral hakkında, görülen dava Ankara'da devam etti. Duruşmayı Demokrat Parti Ankara İl Başkan Erkin Delikanlı da takip etti. Delikanlı,"Hukuk ve adalet arayışında onlara destek olmaya geldik, olmaya da devam edeceğiz" dedi.
Ecem Çetin
|
25 Mart 2022, Cuma - 12:21
Demokrat Partili Erkin Delikanlı'dan 104 amirale destek

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Bir Cumhurbaşkanı Montrö'yü feshedebilir mi?" sorusuna "Teknik olarak evet" yanıtı vermesi ile kamuoyunda başlayan tartışmalarla ilgili bildiri yayımlayan 104 amiralin yargılama süreci bugün Ankara'da devam etti.

Sıhhıye'de bulunan Ankara Adalet Sarayı'nda görülen davayı, 104 amirale destek olmak için Demokrat Parti Ankara İl Başkan Erkin Delikanlı da takip etti. 

Delikanlı, amirallerin vatanın bütünlüğü ve birliği için ülkeye hizmet ettiğini, yargı sisteminde amirallerin eziyet çektiğini ve Demokrat Parti olarak hukuk ve adalet arayışında destek olmaya devam edeceklerini söyledi. 

" Bu eziyetin ortadan kalkması yakındır"

Delikanlı, "Bildiriden çok bir görüş yayınladılar. Lozan'ın ve bu ülkenin nasıl tapusu olduğunu gördük, biliyoruz. Montrö'de bu ülkenin ikinci tapusu. Amiraller vakti zamanında, bu ülke için elinden gelen tüm gayreti göstererek, vatanın bütünlüğü, birliği için bu ülkeye hizmet ettiler. Şimdi, şahsımın hükümetinde sayın Genel Başkanım Gültekin Uysal'ında ilettiği gibi, şahsımın hükümetinde sayın majesteleri, kendi yargı sisteminde talimatla bu insanlara burada eziyet çektiriyor." dedi.

Delikanlı daha sonra şöyle devam etti:   

"Bu eziyetin ortadan kalkması yakındır. Bu sürecin bitmesi yakındır. Elbette bizde hukuk ve adalet istiyoruz. Amirallerle birlikte, Demokrat Parti olarak. Bizde bu hukuk ve adalet arayışında onlara destek olmaya geldik, olmaya da devam edeceğiz. Bunu da kamuoyunda gündemde tutmaya devam edeceğiz. Kendi adalet sisteminde, kendi yargı sisteminde bu anlamsız, altı boş, hiç bir mesnete dayanmayan, hiç bir altyapısı olmayan bu hukuksuz yargılamaya da Demokrat Parti olarak karşıyız, karşı çıkmaya da devam edeceğiz."

http://ankaramasasi.com/haber/1385948/demokrat-partili-erkin-delikanlidan-104-amirale-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.