Hilal Kaplan ''Adnan Oktar Suç Örgütü''ne yönelik mahkeme kararlarına tepki gösterdi

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, geçtiğimiz hafta ''Adnan Oktar Suç Örgütü'' hakkında verilen kararlara tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
28 Mart 2022, Pazartesi - 10:11
Hilal Kaplan ''Adnan Oktar Suç Örgütü''ne yönelik mahkeme kararlarına tepki gösterdi

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nin 68 örgüt üyesinin tahliye kararına ve 1 milyar lirayı aşan mal varlıklarının iadesi kararına tepki gösteren Hilal Kaplan köşe yazısında ''Bir kısmı çocuk yaştan itibaren olmak üzere yaklaşık 80 kişinin cinsel istismar suçlamalarının hepsinden Adnancıları akladı.'' ifadelerini kullandı.

Etkili pişmanlıktan faydalanan tanıkların da olduğu yüzlerce mağdurun ifadesinin tek kalemde silindiğine değinen Kaplan'ın konuyla ilgili kaleme aldığı yazının devamı şu şekilde;

Kamuoyuna daha önce yansıyan, tehdit ve şantajla "turnike sistemi"ne sokularak iğfal edilen, çocuklukları ellerinden alınan, hayat boyu travma yaşayan onlarca kadının "rızası olduğu" yönündeki bu karar kan dondurucudur. Kadın dernekleri konuya dair şimdiye dek neden tek kelime etmemiştir, bunu anlamak da güçtür.

Oktar mağdurlarının avukatı Eser Çömlekçioğlu'nun verdiği şu örnek de tüyler ürpertici:

"Örneğin bir mağdur; X isimli sanık bana zorla cinsel saldırıda bulundu diyor; bu kişi mahkemedeki ifadesinde bu eylemi ve bunu örgüt talimatı ile zorlayarak gerçekleştirdiğini itiraf ediyor. Ancak istinaf değerlendirmesinde her nasılsa bu durum mağdurun rızası olduğu iddiası ile suç olmaktan çıkartılıyor."

Ayrıca konuyu sorduğum hukukçuların her biri 400 sayfa uzunluğunda bir gerekçeli kararı hayatlarında görmediklerini, bu kararın âdeta Adnancıları tek tek temize çıkarıp masum gösterirken, şikâyetçileri suçlu gösteren bir zihniyetle yazıldığını, dolayısıyla tarafsızlık ilkesinin çiğnendiğini, Adnancıların avukat ordusu yazsa ancak böyle bir metin çıkacağını söylediler. Çünkü karara göre ortada bir örgüt yok. Herhangi bir kandırma yöntemine, sahte evlilik düzenine, korkutma ve şantaj yöntemlerine, vb. atıf yerine, "ideoloji ve inanç sistemi"ne kendi rızasıyla katılmaktan bahsediliyor. Söylemeliyim ki Ankara'dan edindiğim izlenim de bu skandal kararın müthiş bir rahatsızlık yarattığı yönünde oldu.

Her şeyden önce bir anne olarak bu kararın üst mahkemede olası reddini asla yeterli bulmuyorum. Yargıda bu türden skandal kararların sadece reddedilip, hiçbir şey yokmuş gibi yola devam edilmesi yargıya olan inancı sarsıyor. 7 yaşından itibaren istismara uğradığını söyleyen bir mağdurenin bile olduğu bu dosyadaki sanıkları aksi yöndeki tüm delillere rağmen aklayanlar için "Olur öyle şeyler" denip geçilecekse o adalet saraylarına kilit vurun gitsin!''

http://ankaramasasi.com/haber/1389067/hilal-kaplan-adnan-oktar-suc-orgutune-yonelik-mahkeme-kararlarina-tepki-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.