Bakan Varank EKO İKLİM Zirvesi'nde konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg ile beraber diğer küresel markaların da Türkiye’deki elektrikli araç yatırımlarının devam ettiğini belirterek, ''Bildiğiniz gibi Ford’un bu konuda ülkemizde çok büyük bir yatırımı var. Bu ay itibarıyla Kocaeli’de tam elektrikli ticari araç üretimine başlıyorlar. Diğer birçok marka da ülkemize gelmek için fırsat kolluyor. Ülkemizin yakın zamanda elektrikli araç konusunda global bir üretim üssü olacağına emin olabilirsiniz.'' dedi.
Samet Dirican
|
30 Mart 2022, Çarşamba - 12:31
Bakan Varank EKO İKLİM Zirvesi'nde konuştu

Bakan Varank yaptığı konuşmada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak fuarda hem kendilerine bağlı hem de ilgili kuruluşları ile yerlerini aldıklarını belirterek, “Tabii fuar alanının yıldızının doğuştan elektrikli ve otonom aracımız Togg olacağı aşikar. Ama emin olun Togg, bu yıl sonunda trafiğe çıktığında sadece ülkemizin değil dünyanın da yıldızı olacak. Sıfır karbon emisyonuyla iklim değişikliğiyle mücadeledeki en önemli kazanımlarımızdan bir tanesi Togg olacak” dedi.

İklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturma aşamasının çoktan geçildiğini ifade eden Bakan Varank, artık iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin bizzat yaşanarak hissedildiğini belirtti.

“Togg, sektördeki yeşil dönüşümün de öncüsü olacak”

Varank, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda başlattıkları Türkiye’nin Otomobili Togg projesinin yenilikçi ve akılcı hamlelerin başında geldiğini belirterek, “Tam zamanında ve doğru teknolojiye yatırım yaparak hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde otomotiv sektöründeki rekabetçiliğimizi katlayarak artıracağız. Togg, sektördeki yeşil dönüşümün de öncüsü olacak. Gerek fabrikanın inşaatı gerekse aracın geliştirilmesi konusundaki çalışmalar planlandığı gibi tüm hızıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin yakın zamanda elektrikli araç konusunda global bir üretim üssü olacağına emin olabilirsiniz”

Varank, Togg ile beraber diğer küresel markaların da Türkiye’deki elektrikli araç yatırımlarına devam ettiğini belirterek, “Bildiğiniz gibi Ford’un bu konuda ülkemizde çok büyük bir yatırımı var. Bu ay itibarıyla Kocaeli’de tam elektrikli ticari araç üretimine başlıyorlar. Diğer birçok marka da ülkemize gelmek için fırsat kolluyor. Ülkemizin yakın zamanda elektrikli araç konusunda global bir üretim üssü olacağına emin olabilirsiniz. Tabii sektörde yaşanan bu hızlı gelişmelerle birlikte elektrikli araç şarj altyapılarına olan ihtiyaç da artıyor” dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1393076/bakan-varank-eko-iklim-zirvesinde-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.