İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu partideki değişimi anlattı

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu​​, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun görevden alınmasına ilişkin "Görev değişiminin onun söylemleri, siyasi çizgisi irtibatlandırılması son derece yanlış" dedi.
Ecem Çetin
|
05 Nisan 2022, Salı - 14:07
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu partideki değişimi anlattı

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sunduğu programda partideki görev değişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tatlıoğlu, Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın'ın gündeme getirilmesinin doğru olmadığını belirterek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yönetiminde 17 isim değiştiğini söyledi. Akşener'in kapsamlı değişikliğinde 6 ismin divan dışında kaldığına 3 isme ise yeni görev verildiğine dikkat çekti.

"Kişiye ait bir düzenleme yoktur"

Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı görevine son verilen Yavuz Ağıralioğlu'nun görevden alınma sürecine ilişkin 'Usul rencide edici' açıklamalarını da değerlendiren Tatlıoğlu "Öncelikle, genel başkan yardımcılığı düzeyindeki düzenleme bütün partilerde genel başkana aittir. Bu değişimlerin tamamı, sadece tebliğ şekilde olur. Burada kişiye ait bir düzenleme yoktur" dedi.

Ağıralioğlu'nun görevden alınmasının siyasi çizgisiyle bir alakası olmadığını ifade eden Tatlıoğlu " Söylemleri ile ilgili bir sorun yok. Bunlara devam edebilir" diye konuştu.

"Partimizin çok önemli bir milletvekilidir"

Tatlıoğlu "Buna bizim partimizin meselesi olarak bakıyoruz. Şuan Ağıralioğlu milletvekilidir, İdari Kurul Üyesidir. Partimizin çok önemli bir milletvekilidir. Yine bulunduğu sıfat nedeni ile açıklamalarda bulunacaktır. Sözcülük görevine her milletvekili gibi devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2019 yılında görev dağılımı sırasında "ben sizlerle ilgili ara sıra değerlendirmeler yapacağım" dediğini aktardı.

Tatlıoğlu, bu değişikliğin üzerinden İYİ Parti'ye ayar vermeye çalışılmasının, provokatif girişimler yapılmasının doğru olmadığın söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1409972/iyi-parti-tbmm-grup-baskani-ismail-tatlioglu-partideki-degisimi-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.