Tunay: “Seçim Kanunu’nu değiştiren bütün liderler ilk seçimde büyük bir sürprizle karşılaştı”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, AK Parti ve MHP’nin seçim kanununu değiştirerek bir gol attığını belirterek “ Ama maç 90 dakika. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Bu ters teper” dedi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2022, Salı - 21:54
Tunay: “Seçim Kanunu’nu değiştiren bütün liderler ilk seçimde büyük bir sürprizle karşılaştı”

Faik Tunay, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

Seçim Kanunu değişikliğiyle iktidarın bir hamle yaptığına dikkati çeken Tunay şunları söyledi:

“Seçim yasasına karşı Millet İttifakı'nın da bir cevabı olacaktır”

“Demokrasilerde çare tükenmez. AK Parti ve MHP bir hamle yaptı. Kendilerine göre bir gol attılar. Ama bu maç 90 dakika. 6 siyasi parti lideri önümüzdeki günlerde, zaten bunun çalışmaları yapılıyor. Bununla ilgili alternatif çözüm önerileri, yani çıkardıkları seçim yasasına karşı Millet İttifakı'nın da bir cevabı olacaktır. Yoksa siyaset yapmanın bir anlamı yok."

“Seçim Kanunu’nu değiştirenlerin ilk seçimde çok büyük bir sürprizle karşılaştığını da gördük.”

“Evet ittifaklar zorlaştı. Oy oranları daha düşük olan partilerin Meclis'e girmesini zorlaştırdılar. Ama hiç kimse karamsarlığa kapılmasın. Seçim yasası da, eğer bizde doğru şekilde çözüm önerilerimizi halka sunarsak bu seçim yasası ne olursa olsun ters tepeceğini düşünüyorum. Geçmişte son hamle olarak seçim kanununu değiştiren bütün siyasi parti liderlerinin ilk seçimde çok büyük bir sürprizle karşılaştığını da gördük.”

http://ankaramasasi.com/haber/1410947/tunay-secim-kanununu-degistiren-butun-liderler-ilk-secimde-buyuk-bir-surprizle-karsilasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.