Faik Tunay: Cumhurbaşkanı ilk 10 ekonomi diyor, biz 20 liginden düşüyoruz

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapma kararımızdan asla geri adım atmayacağız" sözlerine ithafen açıklamalarda bulunarak; "Özellikle son beş yıldır, iktidar ne diyorsa tam tersi oluyor" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
10 Nisan 2022, Pazar - 19:57
Faik Tunay: Cumhurbaşkanı ilk 10 ekonomi diyor, biz 20 liginden düşüyoruz

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay sosyal medya hesabından yayımladığı video ile iktidara yönelik eleştirilerini sıralarken; 'Millet İttifakı için icraat zamanı' olduğunu dile getirdi.

" Son 4-5 yıldır iktidar partisi temsilcileri ne diyorsa tersini bize yaşatıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapma kararımızdan asla geri adım atmayacağız" sözlerini duyduğunda tedirgin olduğunu kaydeden Faik Tunay, "Türkiye 1980 Darbesi'nden beri; 2001 krizini yaşamış, 1994 krizini yaşamış... Hepsinde bu G20 ülkeleri içinde yer almış. Yani en büyük 20 ekonomisi arasında. Sıkı durun ilk defa bu sene Türkiye, dünyanın en büyük 20 ekonomisi içinde yer almayacak. 21 veya 22’ye düşecek. Sayın Cumhurbaşkanı ilk 10 ekonomi diyor, biz 20 liginden düşüyoruz. Aslında şaşırmıyorum. Son 4-5 yıldır başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar partisi temsilcileri ne diyorsa tersini bize yaşatıyorlar." ifadelerini kullandı.

Tunay şöyle devam etti;

"Rahip Brunson  ‘Hayatta bırakmayız’ dendi. Bir hafta sonra serbest bırakıldı. İşte son örnek Cemal Kaşıkçı; öldürülen Suud gazeteci. İstanbul’da konsoloslukta öldürüldü biliyorsunuz. Dünyayı ayağa kaldırdık. Hak dedik, hukuk dedik, insanlık dedik, adalet dedik. İşte bugün öğrendik ki, dava dosyası Suudi Arabistan’a geri iade edilmiş. Acaba ne karşılığında? Finansman mı, kredi mi, para mı? Bunu bilmiyoruz. Geçmişte mesela, ‘Bedelli askerlik hayatta gündemimizde yok’ dendi, ‘Şehitlerin kemikleri sızlar’ dendi. 6 ay sonra bedelli askerlik çıktı. ‘Mazota ve benzine zam gündemimizde yok’ deniyor. 1 hafta sonra zam geliyor. Şimdi bunları duyduğumuz için artık bir açıklamayı duyduğumda diyorum ki; “Eyvah, tam tersini yaşayacağız ve bize yaşatacaklar”."

"Artık Millet İttifakı için icraat zamanı"

Şimdi bu bir tespitti. Gelelim çözüm önerisine. Çözüm önerisi şu: Millet İttifakı’nı oluşturan 6 farklı siyasi parti bir araya geldi. Birileri dalga geçiyor olabilir. Beş benzemez o bu… Hiç önemli değil. Türkiye sağ-sol, Türk-Kürt, Sunni-Alevi gibi meselelerden çok çekti. Kavgadan kutuplaşmadan çok çekti. Şimdi farklı partiler bir araya geldiler. Bu önemli bir gelişmedir. Bundan sonra tarımda, ekonomide, dış politikada ve teknolojide çözüm önerilerini ortaya koyup; liderler daha fazla konuştuğu zaman vatandaşa güven verilecektir diye düşünüyorum. Artık Millet İttifakı için icraat zamanı.


http://ankaramasasi.com/haber/1420863/faik-tunay-cumhurbaskani-ilk-10-ekonomi-diyor-biz-20-liginden-dusuyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.