Mustafa Destici'den Millet İttifakı'na aday önerisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmalarına ilişkin "Adaylığı en çok hak eden kişi Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.
Ankara Masası
|
18 Nisan 2022, Pazartesi - 10:39
Mustafa Destici'den Millet İttifakı'na aday önerisi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Destici, geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ne konuştuğu sorusuna ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımızla bir saat süren görüşmede öncelikle ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum, siyasi durum, 2023 seçimleri, erken seçim var mı, yok mu? İttifaklar meselesi... Bütün bunları konuştuk" dedi.

"Cumhur İttifakı'nın üyesiyiz ama ayrı bir partiyiz"

"Biz kurulduğumuz günden beri yapıcı, yol gösterici ve sorumlu bir siyasi anlayış içerisinde hareket ediyoruz" diyen Destici, "Biz ilkelerimizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Cumhur İttifakı içerisinde olmamız ilkelerimizden vazgeçmemiz anlamına gelmiyor. Bu konuda da kimsenin bizden böyle bir talebi yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ekonomiye ilişkin tutumumuzla ve açıklamalarımızla ilgili bir iması dahi olmamıştır. Evet biz Cumhur İttifakı'nın üyesiyiz. Ama ayrı bir partiyiz" ifadelerini kullandı.

"Adaylığı en çok Kılıçdaroğlu hakediyor"

Millet İttifakı'nda adaylığı en çok CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hak ettiğini belirten Destici, "Millet İttifakı'nın 6 partisinin de Cumhurbaşkanı adayı farklı. Dolayısıyla bir isim üzerinde uzlaşmaları kolay değil. Bunun için açıklayamıyorlar, seçim dönemine bırakıyorlar. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığını en çok hak eden kişi Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretlerini doğru bulmuyorum. Bunlar siyasi propaganda amaçlı" diye konuştu.

"Ekonomik faturası yok ancak koz olarak kullanılabilinir"

Türkiye'nin göçmen politikasına ilişkin konuşan Destici, "Meseleye ekonomiden ziyade bir demografik yapının tehdit edilmesi ve daha sonra bu mültecilerin Türkiye’nin başına kaos açma endişesi taşıyorum. Yanlış bir algı oluşturuluyor. Mültecilerin Türkiye’ye ekonomik bir faturası yok. Artı eksi hesabı yaptığınızda… Akşam Konya’da ekonomi profesörleri ile konuştuk. Orada da söylendi bunun ekonomik faturası yok. Ama demografik yapının tehdit edilmesi ve kaos ortamı oluşturup kriz çıkarmak isteyenlerin elinde koz olarak kullanılabilir. Önerim Suriye’de savaş bittiğinde geri göndermeliler. Katkı yapmayanı boşta gezeni huzuru bozanı göndereceğiz." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1430949/mustafa-desticiden-millet-ittifakina-aday-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.