AK Partili Mustafa Canbey'den Ümit Özdağ'a sığınmacı tepkisi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Ümit Özdağ'ın mülteci konusunda popülist bir tavır takındığını söyledi. Canbey "Sığınmacıları sürekli kamu oyunun gündemine taşıyor ama nasıl göndereceğini anlatmıyor" dedi.
Ankara Masası
|
21 Nisan 2022, Perşembe - 16:31
AK Partili Mustafa Canbey'den Ümit Özdağ'a sığınmacı tepkisi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Canbey, Atik'in sorusu üzerine son günlerde gündemden düşmeyen sığınmacıların gönderilmesi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti olarak mültecileri hiç bir zaman göndermeyeceklerini söylemediklerini belirten Canbey, sığınmacı sorununun insanlığın başından beri olduğunu aktardı.

"Siyasi kurnazlık yaparak bu meseleyi kullanıyorlar"

Savaş, kıtlık, doğal afetler gibi sebeplerin insanları göçe zorladığının altını çizen Canbey "Türkiye'de komşumuz olan Suriye Savaşı'nda insani ve vicdani bir yaklaşım sergileyerek bu göçmenleri kabul etti. O insanların hayatta kalmasına, insanca yaşamasına müsaade etti. Bu bütün dünyanın dikkatini çeken bir konudur. Türkiye'ye bazı baskılar yapılıyor. Türkiye içerisinden siyasetçiler, muhalefet siyasi kurnazlık yaparak bu meseleyi kullanıyor. Ama Türkiye insani ve vicdani anlamda o süreçte doğru bir şey yaptı. Türkiye o dönemde bu yaklaşımı sergiledi ve sahip çıktı. Göçmenler Türkiye'ye geldiğini dönemden itibarende akılıca ve insanca bir yönetim sergilemeye çalışıyor." dedi.

"Ümit Özdağ'ın tavrı popülist bir tavır"

Sığınmacılar konusunda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın zaman zaman  maksadını aştığına vurgu yapan Canbey, Özdağ'ı popülist olmaya çalışmakla suçladı. 

Canbey, Özdağ'ın sığınmacıları nasıl göndereceğini kamuoyuna anlatması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi;

"Dünyada her zaman böyle göçmen karşıtlığı politikaları vardır. Dünyanın bir çok ülkelerinde bunlar yapılıyor. Ümit Özdağ'da göçmen karşıtlığı bir politikayı başından beri yapıyor. "Biz bunları göndereceğiz, yapacağız" gibi bir takım açıklamaları da sürekli kamu oyunun gündemine taşıyor ama bunu nasıl yapacağını da anlatması gerekiyor."

http://ankaramasasi.com/haber/1442574/ak-partili-mustafa-canbeyden-umit-ozdaga-siginmaci-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.