Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı bugün Kabine toplanıyor. Toplantının gündeminin Ramazan Bayramı tatil, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, terörle mücadele operasyonları ve ekonomi olması bekleniyor.
Ankara Masası
|
25 Nisan 2022, Pazartesi - 09:09
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 2 haftalık aranın ardından bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

Kabine'de Türkiye'nin iç ve dış gündeminin masaya yatırılması beklenirken, ekonomi ve terör operasyonları da ana başlıklardan olacak.

Bayram tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri   2 Mayıs Pazartesi günü başlayıp, 4 Mayıs Çarşamba günü sona erecek bayram tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı olacak.

Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinin de resmi veya idari tatil edilmesi gerekiyor. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 günlük izinden faydalanacak.

Operasyonlarda son durum

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonla ilgili son durum da toplantıda değerlendirilecek. Uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve etkilerinin de toplantıda ele alınması bekleniyor.

Dış politika

Toplantıda ayrıca Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları, Putin-Zelenskiy zirvesi için yürütülen diplomatik çabaların değerlendirilmesi bekleniyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1447077/cumhurbaskanligi-kabinesi-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.