İdris Şahin'den 'Kasımda seçim olacak' iddiası

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, iktidarın kasım ayında bir seçime gitme planı içerisinde olduğunu öne sürdü.
Ankara Masası
|
28 Nisan 2022, Perşembe - 10:01
İdris Şahin'den 'Kasımda seçim olacak' iddiası

KRT TV'deki Olağan İşler programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, iktidarın erken seçim hazırlığı içinde olduğunu dile getirdi.

İktidarın, seçime giderken ekonomik temelli bir plan yaptığını belirten Şahin, "Sadece ölüm öncesinde 'acaba güzel bir hayat verebilir miyiz' düşüncesiyle sağdan soldan bir kısım ekonomik destekler bulmaya çalışıyor. Bugün itibariyle, İsrail'le, Suudi Arabistan'la, Birleşik Arap Emirlikleri'yle yapılan görüşmelerin temelinde bir yalancı bahar yaşatmak; yani sonbaharda topluma bir yalancı bahar yaşatarak emekliye, dar gelirliye, sosyal yardıma ihtiyacı olan kesime 12.5 milyar gibi bir bütçe ayırarak 'acaba sonbaharda böyle bir seçime gidebilir miyiz' düşüncesi var" dedi.

Şahin, Yüksek Seçim Kurulu'nun da (YSK) hazırlık içinde olduğunu iddia etti.

"Kasım ayında seçim yapabilirler"

Bayramdan sonra kurulların hızlı bir şekilde oluşturulacağını, kasım ayı için bir hazırlık yapılacağını ifade eden Şahin, "Şu an itibariyle CHP, her ne kadar seçim yasasında dört maddeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürmüş olsa da, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir karar alarak bir an önce adalet komisyonları aracılığıyla il ve ilçe seçim kurullarının oluşturulmasına dair kararını illere gönderdi. Ve hemen ardından bayram sonu, çok hızlı bir şekilde, 3 ay içerisinde bu kurulları oluşturacak. Ve olası bir seçimi kasım ayında yapabilirler. Kasımda bir seçim bizim beklentimiz dahilinde, çünkü iktidarın bu kışı çıkartabilecek bir performansı yok" açıklamasında bulundu. 

http://ankaramasasi.com/haber/1455696/idris-sahinden-kasimda-secim-olacak-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.