Bülent Arınç'tan ayetli paylaşımlarına ilişkin açıklama

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, dün yaptığı ayetli 'adalet' paylaşımına ilişkin "Müminler adaleti yerine getirirken fark gözetmez. Bunu hatırlatırsam anlamlı olur dedim. Yoksa güncelle bir ilgi kurulmasını istemedim" dedi.
Ankara Masası
|
28 Nisan 2022, Perşembe - 11:37
Bülent Arınç'tan ayetli paylaşımlarına ilişkin açıklama

Gezi Davası’ndan çıkan Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet ve yedi sanığa 18 yıl hapis cezası verilmesinin ardından ayetli bir paylaşım yapan  TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu.

Saymaz, Arınç, adaletin İslam'ın en temel nass'ı olduğunu söylediği aktardı.

Arınç'ın güncel bir konuya değinmek için böyle bir paylaşım yapmadığını kendisine ilettiğini belirten Saymaz, aralarında geçen konuşmayı şu şekilde aktardı;:

'Esas nass burada. Allah adaleti emreder. Her cuma günü hutbede imamlar söylüyor, cemaat kafa sallıyor. Dinin adaleti emretmesi, hepimiz içindir. Müminler adaleti yerine getirirken fark gözetmez. Sadece yargıda değil, ev işinde adalet var. Çocuklara, çalışanlara karşı adalet var. Bunu hatırlatırsam anlamlı olur dedim. Yoksa güncelle bir ilgi kurulmasını istemedim.' 'Ancak Gezi Parkı kararı bağlamında tartışılıyor' dedim. Güldü. Şunları söyledi: 'Ne gariptir, Kadir Gecesi'ne denk geldi. Kadir Gecesi'nde adalet için dua etmek çok güzel." ifadesini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1456322/bulent-arinctan-ayetli-paylasimlarina-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.