Murat Ilıkan, Panora Kavşağı'nda yaşananları anlattı

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Panora Kavşağı ihalesine ilişkin bilgiler paylaştı. Çalışmaların aylardır sürmesinden ABB'yi sorumlu tutan Ilıkan "Belediye bu işin içinden çıkamadı" dedi.
Ankara Masası
|
29 Nisan 2022, Cuma - 14:52
Murat Ilıkan, Panora Kavşağı'nda yaşananları anlattı

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara Masası canlı yayınında aylardır tamamlanamayan Panora Kavşağı'yla ilgili süreci anlattı.

Kavşak için 2020 yılında ihaleye çıkarıldığını belirten Ilıkan 135 iş gününde kavşağın teslimi için anlaşma sağlandığını söyledi. Ilıkan, daha sonra bütçede yaşanan sorunlar nedeniyle ihalenin iptal edildiğini aktardı.

Ilıkan yaşananlara ilişkin "Bu bir planlama hatası, projelendirme hatası, zamanlama hatasıdır" dedi.

"Bu işin ihale sürecini doğru yapamadık diyemediler"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın suçu kabullenmek yerine savunmaya geçtiğinin altını çizen Ilıkan "Mansur Bey televizyon programına çıktı dedi ki, " Turan Güneş'in ihalesini yaptık. Oradaki vatandaş üstten geçiyordu. İstemiyoruz dedi, vazgeçtik. Herhalde artık kavşak yapmayız. Çünkü her yaptığımız kavşak bir sonrakini doğuruyor." dedi. Bu sizin başka bir planlama hatanızı gösteriyor. Çünkü vatandaş nerede bunu dile getirdi. Kapı kapı anket mi yaptınız. Dilekçe mi verildi? Vatandaşa nerede soruldu? Panora Kavşağı dediğiniz yol sadece Panora'da oturan vatandaşlardan ibaret değil ki. Çankaya ile şehri bağlayan ana bir arter. Kaç kişiye sordunuz? Böyle bir veri mi var açıklasınlar. Sincan'da Fatih'te de yaptınız oradaki vatandaşa da sorsaydınız. Belki onlarda alttan isteyeceklerdi. Bu sosyal adaletsizlik değil mi? Bu işin ihale sürecini doğru yapamadık demektense böyle bir yöntemi tercih ettiler." şeklinde konuştu.

"Planlama, zamanlama ve maliyet"

Ilıkan daha sonra yaşanan sürece ilişkin ise şunları söyledi;

2021 yılında tekrar bir ihale yapılıyor. Bu defa tek parça bir ihale. Tek kişiye verilip işin devamı getirilecek. 2'inci ihalede Panora ve TRT Kavşağı olarak ikiye bölünüyor. Bu ihalede de birini 120 gün, diğerini ise 150 iş günü içerisinde bitirileceği söyleniyor. Bu ikiye bölmeden sonra 2020 yılında yapılan ihaledeki rakamın üzerinde bir rakam çıkıyor. Planlama, zamanlama ve maliyet.

Pandemi döneminde insanların sokağa çıkmadığı, trafik baskısının olmadığı dönemde bu çalışmaların daha rahat yapılabileceğini vurgu yapan Ilıkan " Yazılar asmışlar TRT Kavşağı'na. Bazı deplase problemleri ve mevsim şartlarının uygun gitmediğinden dolayı iş uzadı diye. Oradan geçen vatandaşın sorunu değil bu sizin hatanız" şeklinde konuştu.

Ilıkan, ABB'nin yolu yapamadığını işin içinden çıkamadığını belirtti.

"Bir şey yapmaları, hiç bir şey yapmamalarından daha maliyetli bir hale geldi"

"Fen İşleri üretim anlamında sınıfta kaldı" diyen Ilıkan "Büyükşehir bir şey yapmıyor diye eleştirmiştik. Bu yaptıklarını görünce acaba biz yanlış bir yere mi teşvik ettik. Hiç söylemese miydik. Bir şey yapmaları, hiç bir şey yapmamalarından daha maliyetli bir hale geldi. Bakın orada her saat trafik var. Bu eziyete gerek yok. Bu sizin iş bilmezliğinizin faturasını vatandaşa yüklemeye gerek yok." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1461966/murat-ilikan-panora-kavsaginda-yasananlari-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.