Sarıgül "Sığınmacılar sosyal patlamaya yol açacak" dedi ve çözüm önerisinde bulundu

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sığınmacı meselesinin risklerinin arttığını belirterek "İlerde büyük bir sosyal patlama olacak . Bu sosyal patlamayı da gerçekten görüyorum. Bu mültecilerin Avrupa Birliği ülkelerine dağılması lazım. Orantılı olarak bölüp, bunu bu şekilde çözmemiz lazım. " dedi.
Ecem Çetin
|
09 Mayıs 2022, Pazartesi - 16:18
Sarıgül "Sığınmacılar sosyal patlamaya yol açacak" dedi ve çözüm önerisinde bulundu

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara Masası Gündem Özel Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in gündeme dair sorularını yanıtladı.

Sarıgül, uzun zaman siyasi gündemdeki sıcaklığını koruyan sığınmacı polemiği ile ilgili çözüm önerisini anlattı. 

"İlerde büyük bir sosyal patlama olacak"

Avrupa Birliği ülkelerinin nüfusu oranında sığınmacı alması gerektiğini söyleyen Sarıgül, "Türkiye'deki sığınmacılar konusunda, Türkiye Değişim Partisi iktidar olsaydı, şunu yapardık;  Avrupa Birliği ülkeleri ile konuşurduk. Herkes nüfusu oranında bunları alması lazımdı." şeklinde konuştu.

"İleride büyük bir sosyal patlama olacak"

Geçen yıl kayıtlara geçen 1 milyon Suriyeli çocuk doğduğuna işaret eden Sarıgül, sığınmacı meselesinin sosyal patlamaya dönüşeceği uyarısında bulundu.

Sarıgül şunları söyledi:

" İlerde büyük bir sosyal patlama olacak . Bu sosyal patlamayı da gerçekten görüyorum. Geçen sene sadece Suriyeli doğan 1 milyon çocuk var . 1 milyon Suriyeli çocuk, geçen sene doğdu. Pazar günü Konya'daydım. Yanıma gelenler dediler ki, başkanım biz iş bulamıyoruz, Suriyeliler burada bizim yevmiyemizin yarı fiyatına çalışıyorlar ve biz hepimiz açız ve açıktayız diyorlar."  ifadelerini kullandı. 

"Orantılı olarak bölüp, bunu bu şekilde çözmemiz lazım"

Çözümün, sığınmacıların Avrupa Birliği ülkelerine nüfus oranına göre dağıtılması olduğunu aktaran Sarıgül şöyle devam etti: 

"O nedenle yapılması gereken olay şu; Bu mültecilerin Avrupa Birliği ülkelerine dağılması lazım. Nasıl? Almanya'nın nüfusu ne kadar 80 milyon mu, bizim ne kadar 80 milyon mu. 9 milyon mülteci var mı ortalama böleceğiz. 22 Avrupa ülkesi var mı. Yunanistan nüfusu ne kadar 18 milyon. Fransa'nın nüfusu ne kadar 60 milyon mu? İtalya'nın nüfusu ne kadar 30 milyon mu? Orantı olarak bölüp, bunu bu şekilde çözmemiz lazım. 

" Türkiye rahat edemezse, Avrupa kesinlikle rahat edemez"

İlerde çeteleşmelerin, kültür çatışmaların olabileceğini belirten Sarıgül şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye rahat edemezse, Avrupa kesinlikle rahat edemez. Sen 9 milyonu Türkiye'nin sırtına bırakacaksın, kenarda oturacaksın. Ben mi davet ettim bu insanları. Bu insanlar, sen barış , özgürlük, demokrasi, insan hakları diyorsan buna uyacaksın. Bunun adı savaşsa savaş. Yok öyle bir şey. Sen bu kadar insanı, Türkiye'nin şu an da yapısını değiştirirsin. 5 sene, 10 sene sonra çeteleşmeler olur. 5 sene, 10 sene sonra kültür çatışmaları olur. Ve inanın ki önlenemez olaylarla karşı karşıya kalırız. Bu para pul meselesi değil. Bunu eşit miktarda, Türkiye Değişim Partisi iktidarında dağıtacağız. Böyle bir dünya yok." 

http://ankaramasasi.com/haber/1490815/sarigul-siginmacilar-sosyal-patlamaya-yol-acacak-dedi-ve-cozum-onerisinde-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.