Kerem Ali Sürekli: “Yerel seçimdeki kaybın sorumlusu biziz”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaybının sorumluğunun kendilerine ait olduğunu belirterek, “Suçu kendimizde buluyoruz. Az çalışmışız, kendimizi az anlatmışız” dedi.
Ankara Masası
|
09 Mayıs 2022, Pazartesi - 19:43
Kerem Ali Sürekli: “Yerel seçimdeki kaybın sorumlusu biziz”

Kerem Ali Sürekli Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Programda seçim sonuçlarıyla ilgili özeleştiri yapan Sürekli,  “Biz karşı siyasi partiler gibi değiliz. Yani kazanamadık mı bu iş olmadığı zaman suçu seçmende bulmuyoruz. Suçu kendimizde buluyoruz.” İfadesini kullandı.

Sürekli şunları söyledi:

“Az çalışmışız, kendimizi az anlatmışız”

“ Ben de AK Parti İzmir’de siz de ifade ettiniz kuruluşundan beri görev alan teşkilat mensubuyum. Kurucular Kurulu üyesiyim. Alamadıysak, başarılı olamadıysak benim de burada sorumluluğum var, bu dönemlerde de. Tabii biz de eksikliklerimizi gördük . Sorumlusu biziz. Az çalışmışız, kendimizi az anlatmışız. İzmir’in sorunlarıyla ilgili İzmirli seçmeni inandırmamışız. Bir eksiklik  varsa bizde kabahat.”

Kerem Ali Sürekli, CHP’nin  İzmir’de algı ve değerler üzerinden bir korku siyaseti yaptığına işaret etti.

Sürekli şöyle devam etti:

"CHP korku siyaseti yapıyor”

“ Zaten İzmir’deki sorun şudur. İzmir’de özellikle Cumhuriyet Halk Partisi yerel iktidar genelde muhalefet olan kesim algı üzerinden siyaset yaparlar. Değerler üzerinden siyaset yaparlar ve korku siyaseti yaparlar. AK Parti’nin İzmir’in hayat değerlerine yaşam standartlarına aykırı eylemleri olacağını pompaladılar. Biz bunun böyle olmayacağını anlatmada eksik kalmışız. Suç varsa bizde var.  Ben milletvekilliği yaptım. Vekillik dönemimde de anlatamamışım. İlçe başkanlığı dönemimde de anlatamamışım demek ki. Yani bütün hepimizi söylüyorum, İzmir siyaseti olarak.”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’de şu anda tablonun son yerel seçime göre çok farklı olduğunu vurguladı.

“CHP kötü yerel yönetim anlayışıyla 25 yıldır İzmirlileri bıktırdı, bezdirdi”

Sürekli,“ Ama şu anda geldiğimiz süreçte ben İzmir’de tabloyu çok farklı görüyorum. İki tane genel başkan yardımcısı, son başbakanımız İzmir’de sayın Binali Yıldırım Genel Başkanvekilimiz. Sayın Hamza Dağ Genel Başkan Yardımcımız Tanıtım ve Medyadan Sorumlu. Önemli bir görevde. Vekillerimizle hep birlikte uyum içerisinde iyi bir hava yakaladık. Yani İzmirli hakikaten şu anda farklı düşünüyor bence. Benim alandaki sezilerim o. Yani İzmirli’de bir kere  yerel iktidardan çok büyük şikayet var. Yani 20-25 yıllık bir CHP yerel idareciliği İzmirlileri bezdirmiş, bıktırmış, kötü idarecilik bezdirmiş bıktırmış”  şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1490960/kerem-ali-surekli-yerel-secimdeki-kaybin-sorumlusu-biziz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.