Selahattin Demirtaş'tan ​​'Aydınlar Heyeti' önerisi

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir mektup yazarak aydın, sanatçı, akademisyen ve gazetecileri aktif tutum almaya davet etti. Demirtaş, ayrıca 'Aydınlar Heyeti' kurulabileceğinin altını çizdi.
Ankara Masası
|
12 Mayıs 2022, Perşembe - 09:13
Selahattin Demirtaş'tan ​​'Aydınlar Heyeti' önerisi

Edirne cezaevinde terör örgütüyle bağlantısı nedeniyle 6 yıldır tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş aydın, sanatçı, akademisyen ve gazetecilere yönelik bir mektup kaleme aldı. Mektubu eşi Başak Demirtaş aracılığıyla kamuoyuyla paylaşan Demirtaş, aydın, sanatçı, akademisyen ve gazetecileri aktif tutum alma çağrısında bulundu.

Demirtaş, gelecek seçimlerin tarihi bir fırsat olduğunu belirterek şunları aktardı;

"Bulunduğunuz yerden sesinizi yükseltmeniz, hiç kimsenin ve hiçbir kesimin dışlanmadan Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında yeniden inşa sürecine dahil edilmesini talep etmeniz çok önemli olacaktır. Ayrıca yaşanan yıkımın yol açtığı tahribatların daha da artmaması için kesintisiz şekilde sürece dahil olmanız, tam demokrasi talebinizi sürekli şekilde görünür kılmanız da çok acil bir toplumsal ihtiyaçtır. Halk bu kadar nefessiz kalmış ve adeta kan ağlıyorken aktif bir tutum almak sizler gibi aydınların tarihsel sorumluluğudur."

'Aydınlar Heyeti' önerisi

Bu çerçevede, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi parti genel başkanlarının imzasına açılacak bir “Demokrasi Sözleşmesi” yazılabileceğini belirten Demirtaş, “Aydınlar Heyeti” kurulabileceğini, “Bir Hayalimiz Var” adıyla bir konferans düzenlenebileceğini önerdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1494244/selahattin-demirtastan-aydinlar-heyeti-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.