Burhanettin Bulut’tan sığınmacı eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Adana milletvekili Burhanettin Bulut, mültecilerin toplum yapısını bozduğunu belirterek, “Bazı mahallelere insanlar giremez hale geldi. Tabelalar değişti. Türk çocuklar Kilis’ten uyum sorunu sebebiyle başka şehirlere gidiyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
17 Mayıs 2022, Salı - 21:45
Burhanettin Bulut’tan sığınmacı eleştirisi

Burhanettin Bulut Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Sığınmacılarla ilgili bir değerlendirme yapan Bulut,  “Bugünkü mültecilerle toplumun yapısı bozuluyor.” İfadesini kullandı.

"Kafeteryalar nargile kafeye dönüştü"

 “Örnek diye söyleyeyim kahvelerin olduğu kafeteryaların olduğu yer nargile kafelere döndü. Bazı mahallelere insanlar giremez hale geldi. Tabelalar değişti” diyen Bulut, şöyle devam etti.

“Türkler çocuklarını okutmak için Kilis dışına götürüyor”

“ Siz Hatay’ı söylüyorsunuz ben hemen yanı başındaki Kilis’i  söyleyeyim. 2 sene önce -şu an daha da fazladır- yüzde 60 oranında-resmisi gayrı resmisi çok daha fazla- Suriyeli vardı. Ve oradaki kamu görevlileri şunu söylüyordu. Hatta ben sordum. Bir heyet olarak gitmiştik 2 yıl önceydi. Bizde Adana’da tartışmalar vardı işte okullarda Suriyeliler gelsin mi gelmesin mi ? Uyum sorunu… Onu sordum, uyum sorunu nasıl diye. Türklerde uyum sorunu biraz sıkıntılı dedi. Çoğu çocuklarını başka şehirlere götürüyor. Kilis’te Türk evladı, Türk çocukları uyum problemi olduğu için o okullarda okuyamıyor. Kilis’teki vatandaşlar durumu olan ya da yakınları olan herkes çocuklarını başka şehirlere götürüyor okumak için. Ve Kilis’te okullar tamamen Suriye eğitimi alır hale geldi.”

“Böyle giderse Suriyeli milletvekili de çıkacak”

“ Bir milletvekili adayı olsa onlar da vatandaş olsa oradan Suriyeli bir milletvekili çıkacak. Güneyde tüm şehirler öyle. Hatay’ı öyle, Adana’sı öyle. Hatay belki Kilis’ten sonra en fazla sığınmacının olduğu şehir.”

“Apartmanlarda bile Arapça duyurular asılıyor”

“ Sonra Adana, Mersin. Mersin’de özellikle kıyılardaki apartmana girdiğinizde yönetici duyuruları vardır ya bir duyuru Türkçe altında da Arapça duyurular var. Yani her ikisi birden yazılıyor. Benim eşim Bursa Gemlikli. Hafta sonu  bayramda oraya gitti  Bütün sahilde yine Suriyeliler vardı.”

“Vatandaş İstanbul’un her yerinde Suriyeli görünce doğal olarak kızıyor”

“ Türkiye’nin her tarafında şimdi böyle bir durumda Türkiye’nin her tarafında ya sığınmacı yani hangi tanıma uyuyor onu da bilmiyoruz. Sığınmacılar bu kadar her yere nüfuz ettiğinde ya da bayramda İstanbul’un her yerinde Suriyeliler olduğunda doğal olarak vatandaşlar da kızıyor.”

http://ankaramasasi.com/haber/1505246/burhanettin-buluttan-siginmaci-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.