Mehmet Emin Ekmen'den güncel siyasete gönderme yapan tarihi dizilere eleştiri

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Abdülhamid üzerinden iktidar ve muhalefet arasında süren tartışmaya katıldı. Dizilerin hepsinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çağrıştıracak şekilde ihanete uğrayan bir lider profili çizildiğine işaret den Ekmen, “Peki, bu lider hiç mi hata yapmıyor?” diye sordu.
Ankara Masası
|
23 Mayıs 2022, Pazartesi - 15:37
Mehmet Emin Ekmen'den güncel siyasete gönderme yapan tarihi dizilere eleştiri

Mehmet Emin Ekmen, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Abdülhamid üzerinden devam eden tartışmalara değinen Ekmen, “Siyah ya da beyaz zemine oturtmadan, gri bir zeminde konuşabilmek gerekiyor” dedi.

Ekmen şöyle devam etti:

“Abdülhamid döneminde Türkiye’nin 2 katı toprak kaybedildi”

“ Abdullah Hamid'in kendi döneminde yaptığı büyük bir imar ve inşa faaliyeti var. Demiryolları, okullar, hastaneler aklınıza gelecek, gelmeyecek her türlü inşa faaliyeti...Ama aynı Abdülhamid döneminde mevcut Türkiye'nin 784 bin kilometre karesinden 2 kat büyük 1.5 milyon kilometre kare toprak kaybetmişiz.”

“Dindar entelektüeller, fikir adamları Abdülhamid’e muhalefet etti”

“ Aynı Abdülhamid döneminde Elmalılı Hamdi Yazır, Mehmet Akif, Namık Kemal bütün dindar entelicinsya, fikir adamları, Abdül Hamid'e muhalefet etmişler yaratılan istibdat nedeniyle.”

“Abdülhamid’in yaptıkları sebebiyle 10 yıl sonra ülke dağıldı”

“ Ve Abdülhamid döneminde 1.5 milyon toprak kaybetmekle yetinmemiş Abdülhamid iktidardan ayrıldıktan 10 yıl sonra ülke dağılmış .Onun etkisiyle.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, tarihi diziler üzerinden güncel siyasete girildiğine de dikkati çekti.

"Bir sahnede bir kısım eski milletvekillerinin toplanarak , sultanı devirmeye çalıştığı replik var. Tam Deva Partisi kurulurken bu replik dönüyor." diyen Ekmen şunları söyledi:

“Diziler üzerinden güncel siyasete giriliyor”

“ Tek yönlü bir Abdülhamid güzellemesi ya da Abdülhamid dizisi üzerinden yaşanmamış vakalarla güncel siyasete girmek.. Örneğin Abdülhamid bir büyük elçiyi tokatlamamıştır. Hiç bir Osmanlı sultanı, bir büyük elçiye böyle bir hakareti böyle bir saygısızlığı yapmaz. Mümkün değil ama öyle bir sahne var. Bir sahne de bir kısım eski milletvekillerinin toplanarak , sultanı devirmeye çalıştığı repliği var. Tam Deva Partisi kurulurken bu replik dönüyor. Yer yer Abdullah beye, yer yer Deva Partisi'ne gönderme yapan diyaloglar var. Güncel siyaset. Bir dönem bu Kurtlar Vadisi'nde de yapılmıştı. Sonra Ergenekon, Balyoz davalarını yaşadık. O dönemde ki yaratılan zihinsel kurgudan...”

“Her dizide ihanete uğrayan lider var”

“Sadece Abdülhamid dizisi değil, Ertuğrul dizisinden, Osmanlı dizisinde, uzmanların söylediği bir şey var. Hep ihanete uğrayan bir lider var. Peki, bu lider hiç mi hata yapmıyor? AK Parti'nin 85 kurucusunun 75'i niçin AK Parti'yi terk etti? Ak Parti'de vekillik yapmış 1300 arkadaşın 1100'ü nerede? AK Parti'de milletvekilliği yapmış 800 arkadaşın 700' ü nerede?”

http://ankaramasasi.com/haber/1522145/mehmet-emin-ekmenden-guncel-siyasete-gonderme-yapan-tarihi-dizilere-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.