Mansur Yavaş’a ağır eleştiriler

Ankara Masası
|
18 Mayıs 2020, Pazartesi - 11:52
Mansur Yavaş’a ağır eleştiriler

“Beceriksiz” “Ufuksuz” “Mazereti bırak iş yap”

Ünal, “Belediye başkanlığı makamı ağlama makamı değildir. Elindeki parayı ve ekibi iyi yönetme makamıdır”

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a “mazereti bırak, iş yap” çağrısında bulundu. Ünal, “Belediye başkanlığı makamı ağlama makamı değildir. Elindeki parayı ve ekibi iyi yönetme makamıdır” şeklinde konuştu.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili  Fatih Ünal Mansur Yavaş’ın bir yıllık performansını ve kamuoyuna yönelik algı operasyonunun gerekçelerini değerlendirdi.

“Hizmet üretmezsen tabii ki tasarruf edersin. Ama buna tasarruf demezler, beceriksiz ve ufuksuz yönetim derler”

Hep ön plana çıkardığı söylem ‘tasarruf ettik, belediyeyi kâra geçirdik’ olmuştur. Millete hizmet etmez, Ankaralıların yaşamını kolaylaştırmaz, hizmet üretmezsen tabii ki tasarruf edersin. Ama buna tasarruf demezler, beceriksiz ve ufuksuz yönetim derler. Belediye başkanlığı makamı ağlama makamı değildir. Elindeki parayı ve ekibi iyi yönetme makamıdır.

“Kasaba kovboyluğu yaparak meclis idare edilmez. “

Ona-buna bağırarak, ‘sen sus’ diyerek, adeta kasaba kovboyluğu yaparak meclis idare edilmez. Meclise projelerini getireceksin, güzel izahatlar yapacaksın. Meclis üyeleri de bu gayretli, hizmet üretmeye çalışan başkana ‘Biz de omuz verelim’ der.

“Belediye meclisinden her toplantıda borçlanma yetkisi istemiştir.”

Maalesef ne icraat ne de bir hizmet var. Bir yıl sonra gördük ki Mansur Bey’in Ankara’ya dair bir vizyonu yok maalesef. Mansur Bey seçimden önce birçok açıklamasında ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları geniş, ben bu imkanları doğru kullanacağım, tasarruf ederek birçok hizmet üreteceğim’ demiştir. Ancak gel gör ki, seçim sonrası belediye meclisinden her toplantıda borçlanma yetkisi istemiştir.

“ASKİ’de mevcut programlanmış çalışmalar dışında ciddi bir altyapı çalışmasına başlamamıştır.”

Seçim sonrası ASKİ olarak mevcut programlanmış çalışmalar dışında ciddi bir altyapı çalışmasına başlamamıştır.

Seçimin üzerinden bir yıl geçtikten sonra 3,5 milyarlık bütçesi olan ASKİ’nin masrafı 20 milyonu ancak bulabilecek boru değişimini sağlayamadığından dem vurmuş. Bu borcu vermediğimiz için belediye meclisini afişe edeceğini belirterek bizleri üstü kapalı tehdit etmeye yeltenmiştir. Hem toplum sağlığını bozan asbestli boruları değiştirmeme engel oluyorlar, hem de asbestli borular zararlı değil, diyeceksin.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, “Algıyla nereye kadar? Mazereti bırak, artık iş yap” diye seslendiği Mansur Yavaş’ın bir yıllık icraatlarını da tek tek sıraladı

  • İş başına gelir gelmez ilk icraatı bir heykel açılışına katılmak oldu.
  • Genelkurmay önünde bulunan saati söktürdü.
  • Bir yıl içerisinde birçok daire başkanlığında kendi atadığı bürokratları bir yılda birkaç kere değiştirdi.
  • Görevde bulunduğu süre içerisinde Ankaralıların nefes alabileceği bir park çalışması yapmadığı gibi mevcut parkları dahi işletemez duruma gelmiştir. Parklardaki ağaçlar kurumakta, çocuk oyun alanları, oturma mekânları bakımsız vaziyette.
  • Ankara’da ulaşım adına bu dönemde yeni bir yol çalışması yapılmamış, mevcut cadde ve bulvarlarda ise asfalt yenileme işlemleri neredeyse hiç yapılamamıştır.
  • Göreve geldiğinden bu yana belediye şirketlerinin iyi yönetilemediği ve zarar ettirildiği için kapatacağından bahsetmiş. Ancak şirket yönetimlerine çok fazla personel alınması ve şirketlerin sermaye artırımına gidilmiştir.
  • Seçim öncesi “Ben gelmeden icraatlarım geldi. Suya indirim yaptılar” diyerek övünen Yavaş, göreve geldiğinin birkaç ay sonrası suya zam istemiştir. Bu talebi, reddedilmiştir.
http://ankaramasasi.com/haber/15227/mansur-yavasa-agir-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.