Akın: "CHP iktidarında yükümlülüğünü yerine getirmeyen dağıtım şirketlerinin sözleşmesi feshedilecek"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bazı elektrik dağıtım şirketlerinin taahhütleri yerine getirmediği halde bunların sumen altı edildiğini, kendi iktidarlarında bu şirketlerin önce yükümlülüklerini yapacağını sonra da sözleşmelerini feshedeceklerini söyledi.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2022, Salı - 14:09
Akın: "CHP iktidarında yükümlülüğünü yerine getirmeyen dağıtım şirketlerinin sözleşmesi feshedilecek"

Ahmet Akın, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Akın, bir soru üzerine bazı elektrik dağıtım şirketlerinin taahhütlerini yerine getirmediğine işaret etti.

“Taahhüdünü yerine getirmeyen dağıtım şirketlerinin dosyaları sumen altı ediliyor”

Ahmet Akın şöyle konuştu:

“Bazı dağıtım şirketleri, yapması gereken taahhütleri yerine getirmiyor. Sonuç, dağıtım şirketinin sözleşmesi feshedilir. Edilmiş mi? Hayır. Bırakın feshedilmeyi , sumen altı ediyorlar. EPDK'ya demedi mi şikayetleri bakan, Isparta'da hesap soracağız diye? Yeni geldi bize belgeler. Belgelerde, raporları teslim almamış EPDK. Ne olacak şimdi? Neden siz sumen altı ediyorsunuz? Açıkladıkları faaliyet raporunda var. Kendi açıkladıkları faaliyet raporunda var. O faaliyet raporunda bu neden orada olmaz? O rapor geldi diye işaretlenmez. Ya sumen altı etmişsinizdir, ya da korkuyorsunuzdur.”

“Enerji Bakanlığı, enerji lobilerine teslim olmuştur”

“ Ben buradan söyleyeyim hem EPDK'ya hem Enerji Bakanlığına. Bu ülkede maalesef Enerji Bakanlığı, enerji lobilerine teslim olmuştur. Bu çok acı bir şeydir.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, artan elektrik fiyatlarını vatandaşın karşılayamaz hale geldiğine dikkati çekti.

Enerji bakanlığı ve EPDK’nın, vatandaşın ucuz ve ekonomik enerjiye ulaşması , faturasını ödeyebilir hale gelmesi için elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Akın, “Yok böyle bir şey. Şu an da, enerji politikalarımızın özeti şu; 84 milyon 600 bin müşterim var . 84 milyon 600 bin vatandaşım var.Bu kadar.” dedi.

Ahmet Akın, CHP’nin enerji konusunda uzman çok iyi bir ekibe sahip olduğunu, yerli ve uluslar arası kuruluşların da destek verdiğini belirtti.

"Enerjide faturalarını ucuzlatacağız"

“Gerçekten kadromuzla, çalışmalarımızla Türkiye'nin enerji politikalarını 21. yüzyıl enerji modellemesiyle şaha kaldıracağız” diyen Akın, “ Dünyada göreceğiniz en büyük atılımlar Türkiye'de olacak. Özellikle vatandaşımızın, enerji faturalarının ucuzlaması, ulaşılabilir olması ve iletim dağıtım hatlarının örnek olması bunların hepsi içerisinde” şeklinde konuştu.

Akın sözlerini şöyle tamamladı:

“Görevini yapmayan taahhüdünü yerine getirmeyenin sözleşmesini feshedeceğiz”

“ Bir de kamunun rolü. Vatandaş, şirket bu kadar stratejik bir konu özellikle enerjide eğer özelleştirdiğiniz bir şirket veya şirket hakkını verdiğiniz, kamunun elini hissetmiyorsa üzerinde demek ki siz şirketlere teslim olmuşsunuz. Patron vatandaştır. Görevini yapmayanları kamulaştıracağız. Şartnamede yazıyor ama daha önce milyonlarca lira para verilip de yapılması gereken işler var onları yerine getirecekler taahhütleri gereği. Sorumluluklarını yerine getirmeyen şirketlerin sözleşmeleri feshedilir maddesi var. Bunu kamulaştırmak da değil, bunu direk feshetmek diyebiliriz. Çünkü zaten kamunun olduğu için.”

http://ankaramasasi.com/haber/1524796/akin-chp-iktidarinda-yukumlulugunu-yerine-getirmeyen-dagitim-sirketlerinin-sozlesmesi-feshedilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.